Attac Norge

Nyhetsbrev
Mai 2013

%

Problemer med å lese eposten?
Klikk her

I dette nyhetsbrevet

Andre nyheter

Husk medlemskontingenten

Har du husket medlemskontingenten? Giro for medlemskontingent ble sendt ut sammen med Utveier, og i tillegg på epost til alle medlemmer. Hvis du ikke har fått giro eller Utveier ta kontakt med medlem@attac.no.

Sommersamling i Sverige

I år blir den nordisk Attac-samling under sommerleiren til den svenske kampanjen Global Rättvisa Nu. Leiren foregår på Lindsbergs kursgård, nær Falun, 25. – 30. juni 2013. Det blir fellesreise fra Oslo for norske Attac'ere som vil delta. Ta kontakt om du vil være, mer informasjon finner du her.

Fokus på gruvedrift i Finnmark

Sammen med Handelskampanjen arrangerte Attac i april et møte om gruvedriften i Finnmark. Bakgrunnen for møtet var at internasjonale storselskaper nå banker på døren for å drive norske gruver, noe som regjeringen også vil åpne mer opp for i den nye mineralmeldingen. I Sør-Varanger blir miljøhensyn og lokaldemokrati overkjørt av reine profittinteresser, på lignende måte som vi ser i utviklingsland. Hele møtet ble filmet, og filmen kan du se her.

Hva skjer i Attac

Følg Attac på Facebook Følg Attac på Twitter

Bli med å sette en annen europeisk krisepolitikk på dagsordenen

Et annet Europa trengs

Til høsten vil Attac arrangere tre regionkonferanser (i Tromsø, Trondheim og Oslo) om krisa i Europa og hvordan vi kan komme ut av den. Fortsatt så er det nyliberal innstrammingspolitikk som råder, og "samfunnsøkonomer" som aldri så krisa komme eller finansfolk med sterke egeninteresser er de som setter dagsordenen for krisepolitikken. Neste helg samles fagbevegelse og sosiale bevegelser fra hele Europa til AlterSummit i Hellas, og der er selvfølgelig Attac aktivt med. Det er tenkt som en vitamininnsprøytning for en annen krisepolitikk, en som kan få oss ut av krisa istedenfor å grave oss dypere ned i den, og en som setter mennesker og miljø foran kortsiktige profittinteresser i finanssektoren. AlterSummit vil legge grunnen for en felles europeisk allianse for et annet mer rettferdig og bærekraftig Europa.

Helga etter, 15. og 16. juni er det klart for en vitaminsinnsprøytning for norske Attac-aktivister, med et aktivistseminar i Oslo. Vil du være med å sette en annen krisepolitikk på dagsordenen, så vil vi ha deg med! Helga er satt av til skolering, både politisk, med fokus på krisa i Europa, og praktisk på hvordan man arrangerer konferanse. For aktivister med lang reisevei er det satt av en pott til reisedekning, og vi kan også være behjelpelig med overnatting i Oslo for de som trenger det. Les mer om seminaret på våre nettsider, og meld deg på til attac@attac.no.

Jens Stoltenberg mot skatteparadis

I Dagens Næringsliv lørdag 25. mai hadde statsminister Jens Stoltenberg en kronikk med tittelen “Spleiselaget utfordres”. Han gikk hardt ut mot skatteparadisene, og brukte argumenter som er lette å kjenne igjen fra Attac og Tax Justice Network. Retorikken blir også fulgt opp i flere ny lovforslag, som meldt tidligere blant annet forslag om land-for-land-rapportering, så det er all grunn til å være fornøyd med at ledelsen i regjeringen har begynt å forstå problemet. Stoltenbergs fokus kommer sammen med økt internasjonal oppmerksomhet, men det er en fare for at fokuset bare tilsynelatende blir fulgt opp.

Horten som skatteparadisfri sone

Horten som skatteparadisfri sone

Nok en gladmelding fra kampanjen vår for skatteparadisfrie soner er Horten kommune. Etter initativ fra kommunestyrerepresentant Even Gran (SV) har Horten kommune blitt med i kampen for en mer åpen og redelig økonomi, mot skatteparadisene. Les hele vedtaket på våre kampanjesidermot skatteparadis.

Følg fagrådsbloggen

Attacs fagråd består av fagfolk fra akademia og organisasjonslivet som tilbyr sin kompetanse for å styrke Attacs saker. Nå har fagrådet fått sin egen blogg på Attacs nettsider, der de bidrar med sine analyser, meninger og innspill til Attacs politikk. Du vil finne både korte og lengre innlegg med bokanmeldelser, filmomtaler, rapporter fra interessante møter og kommentarer til aktuelle hendelser. Følg med, og bli litt klokere!

Du har mottat denne eposten fordi du er tilmeldt Attac Norges nyhetsbrev. Du kan melde deg av når du vil ved å sende en mail til nyhetsbrev-leave@attac.no. For andre henvendelser bruk attac@attac.no

Attac Norge - Fredensborgveien 6, 0177 OSLO - Telefon: (+47) 22 98 93 04

Dette nyhetsbrevet er støttet av Norad