Attac Norge nyhetsbrev august 2014
Om Attac     Kalender     Medlemskap     Kontakt
Bli med Attac til Paris! Det europeiske sommeruniversitetet for sosiale bevegelser, 19. - 23. august
ESU2014
Du kan fortsatt bli med til Paris
Om litt over en uke så drar en stor ladning Attac-aktivister til Paris for å være med på Det europeiske sommeruniversitetet for sosiale bevegelser! Der kommer de til møte hundrevis av andre aktivister fra hele Europa og resten av verden for å finne løsninger for å gjøre et annet Europa mulig. Programmet er klart, men det er fortsatt ikke for seint å melde seg på.
Les mer og meld deg på
 

Handelspolitikk
Handelsdebatt på Arendalsuka

På tirsdag starter Arendalsuka som samler politisk interesserte fra hele landet. Attac vil være tilstede med stand på tirsdag og onsdag. På tirsdag arrangerer vi debattmøtet «Når politikk blir handelshindrende» hvor vi utfordrer norske politikere på TTIP, TISA og andre aktuelle handelsavtaler.

Les mer her

Handelspolitikk
Videoinnføring i TTIP

Attac Tyskland har laget en innføringsvideo om TTIP, som oppsummerer de viktigste problemene med avtalen. Den er nå tilgjengelig med engelske undertekster.

Se den her
 
I nyhetene
Ny gjeldskrise i Argentina

Gribbefondenes angrep

Såkalte "gribbefond", spekulative fond som kjøper opp gjeld som skal bli slettet, har tvunget Argentina på randen av konkurs. En domstol i New York mener gribbefondene skal få tilbake gjeld som ble slettet etter Argentinas krise i 2001, til tross for at fondet har kjøpt opp gjelden til underpris. Dette setter alle gjeldsslette-mekanismer i fare, og setter all Argentinas gjeldslette på spill.

Les mer her

Støtt Argentina

Jubilee Debt Campaign har laget en underskriftsaksjon for å støtte Argentina mot gribbefondene. Vi oppfordrer alle til å skrive under.

Skriv under

Følg saken

Slett U-landsgjelda har laget en samleside om gribbefond og Argentina. Her kan du følge debatten om saken og lære mer om gribbefondene.

Les mer her
 
 
Hva skjer i Attac:
> >
11. og 12. august
Arendal
Attac på Arendalsuka
Attac er tilstede på Arendalsuka med stand de to første dagene. Tirsdag arrangerer vi også debatt om handelspolitkk.
 
19. til 23. august
Paris
Europeisk sommeruniversitet 2014
I sommer møtes hundrevis av aktivister fra mange ulike sosiale bevegelser i Paris for å diskutere politikk, aktivisme, og forme alternativer.
 
30. oktober - 2. oktober
Folkets Hus, Oslo
Globaliseringskonferansen 2014
Nå begynner programmet for høstens Globaliseringskonferanse å ta form. Følg med på globalisering.no!
 
 
Du har mottat denne eposten fordi du er meldt på Attac Norges nyhetsbrev. Du kan melde deg av når du vil ved å sende en mail til nyhetsbrev-leave@attac.no. For andre henvendelser bruk attac@attac.no
RSS Feed Twitter Facebook
ATTAC %
Pb. 2883 Tøyen, 0608 Oslo
Besøksadresse: Kolstadgata 1
attac@attac.no