Attac Norge nyhetsbrev september 2014
Om Attac     Kalender     Medlemskap     Kontakt
Attac-skolen - Kunnskap for aktivisme
Kurs
Bli en bedre Attac-aktivist

I vår arrangerte vi Attac-skolen om handelspolitikk og Europa-politikk. Nå er det tid for å skjerpe aktivist-ferdighetene, og lære å dele på kunnskapen. Attac trenger flere som kan skrive om våre saker, på våre nettsider, andres nettsider og med innlegg og kronikker i dagspressen. Attac trenger også flere som kan reise ut og snakke for interesserte organisasjoner, skoleklasser og på åpne møter. Vil du bidra til å øke kunnskapsnivået om Attacs saker og slik styrke engasjementet for en mer rettferdig verden, så meld deg på. Første helga i oktober arrangerer vi dagskurs i "Tekst og formidling" og "Foredrag". Kursene er gratis, og vil foregå i Oslo.

Les mer og meld deg på

 
Konferanse
Globaliseringskonferansen 2014

30. oktober til 2. november er det igjen klart for Globaliseringskonferanse på Folkets Hus i Oslo. Temaet for årets konferanse er frihet. Gjennom tre spor - Norge i verden, Europa brenner og Norge i forandring - skal et bredt spekter av organisasjoner og partier fylle begrepet med innhold fra dagsaktuelle problemstillinger. Attac er som vanlig sentrale, med et stormøte om situasjonen i Europa og ett om handelspolitikk, i tillegg til 3 andre møter. Programmet er nå klart, og du kan melde deg på allerede i dag.

Les mer her

Bli med på Norges største politiske verksted
 
 

Godt vær i en pause under ESU 2014

ESU 2014
Suksess i Paris

I august samlet Attac-nettverket over 2000 aktivister på Europeisk sommeruniversitet for sosiale bevegelser. Fra Norge reiste 31 stykker, som kom tilbake med fornyet engasjement, større nettverk og ny kunnskap. På Leders blogg skriver Petter Slattrem Titland om hvorfor møtene med de kryptiske forkortelsene TTIP, CETA, TISA og TPP, var det som skapte mest engasjement.


Les mer her

Attacs debatt på Arendalsuka

Handelspolitikk
Politikerdebatt om TTIP og TISA

Attac inviterte til debatten «Når demokrati blir handelshindrende» på Arendalsuka den 12. august, om handelsavtalene TTIP og TISA. I panelet satt politikerne Kristian Norheim fra FRP, Emil André Erstad, leder i KRFU, og Bård Vegar Solhjell fra SV. I tillegg satt Heidi Lundeberg fra Handelskampanjen. Debatten viste at vi fortsatt har en lang vei å gå med opplyse politikerne om konsekvensene av disse avtalene, men også at det er gode muligheter for å få politikere fra alle sider med på laget.

Les mer her
 
Fokus på handelspolitikk

TTIP - åpent møte i Oslo

16. september kommer Sam Hägglund, generalsekretær i den europeiske byggingsarbeiderføderasjonen (EFBWW) for å snakke om TTIP og faglige rettigheter på et åpent møte i Oslo. Møtet er et samarbeid mellom LO i Oslo, Nei til EU og Attac. Seinere samme dag så er det førfest for Globaliseringskonferansen på utestedet Revolver, så kan man bli i godt humør igjen etter å ha hørt om trusselen TTIP jo er for demokratiet.

Les mer her

TISA - Høyrepolitikk for all framtid

Dagen etterpå, 17. september, kommer Sanya Reid Smith – handelsekspert fra Third World Network for å snakke om TISA med Mette Nord, leder i Fagforbundet, og Attac-leder Petter Slattrem Titland. TTIP har fått mer oppmerksomhet enn TISA så langt, men TISA burde ligge enda nærmere for oss i Norge, siden vi er en pådriver for denne avtalen.

Les mer her

Lekkasje fra CETA

CETA er TTIPs søsteravtale, mellom Canada og EU. Den ligner mye på TTIP, men har fått mindre oppmerksomhet. En ny lekkasje viser de samme problemene som med TTIP, inkludert den beryktede investor-stat-tvisteløsningordningen som åpner for at selskap kan saksøke myndigheter i et eget rettsapparat. Handelsaktivist Odd Tarberg har lest de lekkede dokumentene, og frykter med god grunn at demokratiet blir skadelidende også her.

Les mer her
 
 
Verdt å få med seg

Piketty og ulikhet

Thomas Pikettys bok "Le Capital au XXIe siècle" (Kapitalen i det 21. århundrede) har satt i gang debatten om ulikhet med sin grundige forskning. Attac Oslo arrangerer derfor temakveld om Piketty og ulikhet 10. september. Det vil bli filmvisning, innledning og åpen debatt. Bli med på debatten du også!

Les mer her

Se NRK-dokumentaren Finanskrisen vinnere

Finanskrisens vinner

I august viste NRK dokumentaren Finanskrisens vinnere som viste hvem som tjente på finanskrisen, og hvor redningspakkene ble av. Hvis du ikke fikk den med deg så er den tilgjengelig på nett-TV fram til mandag 8. september. Se den nå i helga.

Se den her

Hvit løgn, løgn og statistikk

Fattigdomsreduksjon?

Jason Hickel fra London School of Economics, tar i denne kronikken (på engelsk) et oppgjør med statistikken bak historien om fattigdomsreduksjonen som blant annet Erik Solheim har gjort seg til tilsmann for. FNs tusensårsmål om fattigdom er oppnådd med statistikk som gjør liten faktisk forskjell for størsteparten av verdens fattige befolkning. Rettferdig global handel og aktiv omfordelingspolitikk er det eneste som faktisk hjelper.

Les mer her
 
 
Du har mottat denne eposten fordi du er meldt på Attac Norges nyhetsbrev. Du kan melde deg av når du vil ved å sende en mail til nyhetsbrev-leave@attac.no. For andre henvendelser bruk attac@attac.no
RSS Feed Twitter Facebook
ATTAC %
Pb. 2883 Tøyen, 0608 Oslo
Besøksadresse: Kolstadgata 1
attac@attac.no