Engasjer deg!

Du kan gjøre en forskjell, både i der du bor og for en verden uten skatteparadis. Start en lokal kampanje, engasjer de lokale folkevalgte og gjør kommunen din skatteparadisfri!Lokale initativ til skatteparadisfrie sonerLær mer skatteparadisfri soner

Trønderske skattekroner til skatteparadis?

10. februar 2014

I oktober 2013 vedtok bystyret i Trondheim å be rådmannen finne ut om det er mulig å ha oversikt over om selskaper kommunen handler med er registrert i skatteparadis, eller har eiere der. Attac Trondheim har undersøkt saken og kan nå hjelpe rådmannen et stykke på vei.

Horten kommunevåpen

Horten vedtar å bli skatteparadisfri sone

14. mai 2013

Iniativtaker Even Gran (SV) i kommunestyret har sørget for at Horten kommune har tatt opp kampen for en åpen og redelig økonomi, og mot skatteparadis.

Re kommunevåpem

Re kommune ønsker å bli skatteparadisfri

10. desember 2012

Les interpellasjonen til kommunestyret i Re fra SV-politiker Heming Olaussen, og det positive svaret fra ordføreren: «Innkjøpsavdelingens vurdering er at dette er et godt tiltak og det vil ikke medføre noe økt ressurskrav for kommuneadministrasjonen.

Skatteparadisfri kommune delvis nedstemt i Tromsø

30. november 2012

28. november fremmet SV forslag om å gjøre Tromsø kommune til skatteparadisfri kommune. Forslaget falt med 18 mot 20 stemmer. En samlet opposisjon støttet forslaget, mens Høyre og Frp stemte ned forslaget. SV-representant Pål Julius Skogholt kommenterer det hele i en video han har laget.

Universitetet for Miljø- og Biovitenskap

UMB blir skatteparadisfritt universitet

15. november 2012

Studenttinget på Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås har vedtatt at de vil at UMB skal unngå leverandører fra skatteparadis.

Kongsberg kommunevåpen

Kongsberg blir skatteparadisfri kommune

14. november 2012

Kongsberg kommune har gjort vedtak på vei til å bli skatteparadisfri kommune. Initativet kommer fra SV-representant og leder for Buskerud Attac, Gernot Ernst.

Nord-Trøndelag fylkesvåpen

Forsøk på skatteparadisfri sone i Nord-Trøndelag

3. oktober 2012

Under fylkestingsmøte i Steinkjer 2. – 3. oktober fremmet SV en interpellasjon som tok opp problem med firma tilknyttet skatteparadis gjennom datterselskap, og hva det offentlige kan gjøre for å ikke handle med slike firmaer.

Lillehammer kommunevåpen

Lillehammer kommune tar avstand fra skatteparadis

2. oktober 2012

Flere støtter opp under kampen mot skatteparadis nedenfra. Lillehammer kommunestyre vedtok i går at de » tar på generelt grunnlag avstand fra urettferdige og skadelige konsekvenser skatteparadis kan ha.» Vedtaket kom som en resultat fra en interpellasjon fra MDG, Rødt og SV til støtte for at Lillehammer skal bli en skatteparadisfri sone.

Lillehammer kommunevåpen

Lillehammer kan bli skatteparadisfritt

18. september 2012

Kommunen har tidligere markert seg som en bevist innkjøper gjennom å bli Fair trade-kommune. Nå har Miljøpartiet de Grønne (MDG), KRF, SV, og Rødt fremmet forslag for kommunestyret der de ber kommunen om å bli skatteparadisfri. I forslaget kreves det blant annet: • Lillehammer kommunestyre ber rådmannen arbeide for at kommunen blir en skatteparadisfri sone. • Lillehammer kommune skal oppfordrer alle sine leverandører til å unngå selskaper som er registrert i skatteparadiser. Saken skal opp i kommunestyret 27. september. Les Gudbrandsdalens sak om iniativet her.

Kommunevåpen Ulstein

Ulstein – Norges første skatteparadisfrie kommune

30. juni 2012

Ulstein kommune ble 21. juni 2012 Norges første skatteparadisfrie sone med et vedtak som blant annet sier at kommunen skal se nærmere på kommunens innkjøpsreglement i forhold til skatteparadis.

Kredittering foto:
Ulsteinvik by sett fra Høgåsen-topen på Dimna, av Sundgot - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14744052