Sinnataggen med Robin Hood-maske
I forbindelse med den globale aksjonsdagen for Robin Hood-skatt fikk norske statuer Robin Hood-maske

17. februar var global aksjonsdag for  Robin Hood-skatten. I 25 land på fem forskjellige kontinenter ble det aksjonert på forskjellig vis. I Norge ikledde vi kjente statuer Robin Hoods grønne gevanter.

Robin Hood-skatten er en internasjonal aksjon for å innføre skatt på finanstransaksjoner. I Norge er 26 organisasjoner med i aksjonen, mens mange flere er med verden over.

Aksjonsdagen kommer rett i forkant av at finansministrene fra G20-landene skal samles i Paris. Målet er å legge press på myndighetene i mange land samtidig slik at de kan bli enige om å innføre skattlegging av finansnæringen.

Fra Italia til Japan til USA til Senegal spilles det gateteater, lobbes ambassader, maskeres statuer og mye mer for å vise den sterke globale støtten finansskatten har fått. Selv om Nordisk Råd støtter en slik skatt som god regulerings- og omfordelingspolitikk, har Norge foreløpig nølt med å innføre skatt på finanstransaksjoner. Men nå kan de følge i tyske fotspor og støtte franskmennene i saken.  Tyskland har langt på vei innført en slik skatt og har allerede budsjettert med inntektene neste år. Sarkozy har erklært at innføringen av skatt på finanstransaksjoner skal være Frankrikes hovedprioritet under deres presidentskap i G8 og G20.

Den norske Robin Hood-skatt kampanjen har sendt brev til den tyske, franske og britiske ambassaden og henholdsvis rost dem for deres innsats og bedt dem om å støtte den franske presidenten i å få foreslått finanstransaksjonsskatter i G20.

Den internasjonale kampanjen har sendt brev til Frankrikes president, Nicholas Sarkozy med 101 organisasjoner som undertegnere.

Se flere bilder fra aksjoner verden over på Flickr.