Attacs konferanse Veier ut av krisa – fra finanskrise til finansskatt ble en suksess, med over 100 registrerte deltakere, og et program som imponerte.

Stortingsrepresentant Inga Marte Torkildsen (SV) ønsket et tettere samarbeid med Attac for å møte utfordringene fra finanskrisa.

Blandt de internasjonale gjestene var Finlands utenriksminister Erkki Tuomioja som oppfordret den norske regjeringa, representert av statssekretær Espen Barth-Eide, til å følge opp arbeidet med finansskatt, og Pedro Paez fra den søramerikanske Banco del Sur som snakket om hvordan man kan reformere finanssystemet slik de har begynt på i Sør-Amerika.

Ioannis Triantafillidis fra Attac Hellas og Sara Rita Neto Rocha fra Attac Portugal gikk hardt til verks mot mytene om Sør-Europas gjeldskrise, og fortalte om de sosiale protestene og bevegelsene som har oppstått.

Oljeforsker Helge Ryggvik, økonom Rune Skarstein, forfatter Christian Anton Smedshaug og Petter Håndlykken ga innsiktsfulle analyser av den pågående krisa fra et mer akademisk

Stortingspolitiker Inga Marte Torkildsen (SV) satt i panelet på lørdagen, og ønsket et tettere samarbeid med Attac og andre sosiale bevegelser for å møte utfordringene knyttet til finansskrisa.

Konferansen fikk god omtale i Klassekampen (kun papir) og Fagbladet

Vi vil legge ut videoer og presentasjoner fra konferansen for de som ikke fikk med seg konferansen.