Leder Benedikte Pryneid Hansen og Peter Ringstad er på det alternative toppmøtet i Nice for Attac

I går marsjerte 12 000 glade og fargerike aktivister gjennom Nice under parolen «Les peuples d’abord – pas la finance!» – Folk først – ikke finans! Det hele startet i sentrum, og politiet hadde troppet mannssterke opp. Avisene forteller om 3000 politifolk i gatene i går. Når man så det fantastiske opptoget av Attac’ere, 100-vis utkledd som Robin Hood, anarkister i klovnekostymer og barn og voksne med fargerike plakater ble sikkerhetsoppbudet noe malplassert.

Folkets forum her i Nice arrangeres av over hundre nasjonale og lokale franske organisasjoner, og Attac har stått i spissen for denne brede koalisjonen. I dag og i morgen arrangeres det flere titalls aksjoner, kreative stunts, seminarer og strategimøter om blant annet finansskatt og skatteparadis og klimarettferdighet. Det møtene har til felles er å meisle ut alternative veier ut av krisa. Løsninger hvor mennesker og miljø settes foran finans og profitt. Nå stikker jeg på strategimøte for finansskatt, og Peter Ringstad, min kompanjong her nede, er klar for skatteparadisenes rolle i krisa, og hvordan få bukt med finansverdens bermudatriangel.

 

 

 

Benedikte Pryneid Hansen