Hopp til innholdet
Hjem » Artikler » Organisasjon » Aksjoner og demonstrasjoner » Bli med på en digital bankvandring

Bli med på en digital bankvandring

Ta med smarttelefonen din og oppdag hva banken din gjør!

Det er få som vet hvor sparepengene havner når de settes inn på konto i en norske bank, eller hvilke prosjekter banken bidrar til og tilrettelegger for. Attac Norges rapport Bankvask – Hva gjør banken din? tar for seg hva de fire største bankene i Norge gjør med pengene dine. Alle bruker skatteparadiser, og ulike typer uetiske investeringer forekommer i flere, som investering i atomvåpen og matvarespekulasjon.

Eksempel på klistremerke: DNB

Se etter slike klistremerker og scan QR-koden i høyre hjørne.


Gjennom vår digitale bankvandring så får du mer informasjon om hver bank, ved å scanne klistremerket utenfor banken. Du trenger en telefon eller annet apparat med en QR-leser, noe som er tilgjengelig gratis for de fleste smarttelefoner (f.eks denne fra Google).

Vi har satt opp klistremerker ved hovedfilialene i Oslo, og kommer snart til å sette opp rundtomkring i resten av landet. Si gjerne fra til oss hvis du vil ha klistremerker for å sette opp der du bor.

OSLO:

View Bankvandring Oslo in a larger map

Flere ruter kommer snart.

Les mer om kampanjen på våre bankvask-sider.