Ta med smarttelefonen din og oppdag hva banken din gjør!

Det er få som vet hvor sparepengene havner når de settes inn på konto i en norske bank, eller hvilke prosjekter banken bidrar til og tilrettelegger for. Attac Norges rapport Bankvask – Hva gjør banken din? tar for seg hva de fire største bankene i Norge gjør med pengene dine. Alle bruker skatteparadiser, og ulike typer uetiske investeringer forekommer i flere, som investering i atomvåpen og matvarespekulasjon.

Eksempel på klistremerke: DNB
Se etter slike klistremerker og scan QR-koden i høyre hjørne.

Gjennom vår digitale bankvandring så får du mer informasjon om hver bank, ved å scanne klistremerket utenfor banken. Du trenger en telefon eller annet apparat med en QR-leser, noe som er tilgjengelig gratis for de fleste smarttelefoner (f.eks denne fra Google).

Vi har satt opp klistremerker ved hovedfilialene i Oslo, og kommer snart til å sette opp rundtomkring i resten av landet. Si gjerne fra til oss hvis du vil ha klistremerker for å sette opp der du bor.

OSLO:

View Bankvandring Oslo in a larger map

Flere ruter kommer snart.

Les mer om kampanjen på våre bankvask-sider.