Hvor har det egentlig blitt av de 206,9 milliardene euro som har gått til Hellas de siste 3 årene?

Infografikk som viser strømmen av greske redningspakkerAttac Østerrike var nysgjerrig på det og har laget en liten studie. De fant ut at 77 % av redningspakkene Hellas har fått siden 2008 har havnet i den greske finanssektoren. Befolkningen ble ikke tilgodesett med noe. Nye lån (58,2 milliarder Euro) ble brukt til å stabilisere bankene, nesten halvparten av redningspakken (101,3 milliarder Euro) havnet i lomma til kreditorer, som i forkant har tjent bra på høye renter.

Kun en femtedel av redningspakkene har kommet inn i statskassa, men selv der kom det ikke den greske befolkningen til gode. Nærmere 35 milliarder Euro ble brukt til å betale renter, mens 10,2 milliarder Euro gikk til forsvarsbudsjettet. Regjeringene i Paris og Berlin presset Hellas til ikke å kutte i militærutgifter. Eksportverdensmester Tyskland og Angela Merkel leverer fremdeles panser til det greske forsvaret.

Det viser tydelig at hovedformålet med redningspakkene er ikke å redde befolkningen, men bankene og andre finansaktører. Politikken er å verne om formuen til de rikeste. Den greske befolkning derimot betaler regninga med arbeidsløshet og velferdskutt.