«Når folk får høre om oss blir de ofte veldig positivt overrasket over at det er en organisasjon på Ås som jobber med de sakene som Attac setter fokus på.»

Martin Giset
Martin Giset forteller i dette intervjuet om lokallagsoppstarten for Attac UMB/Follo

Å sette i gang et nytt lokallag kan virke overveldende, men det er ikke så vanskelig. I dette intervjuet forteller Martin Giset om hvordan de startet lokallag for Follo og Universitetet for Miljø- og Biovitenskap på Ås.

Hvorfor meldte du deg inn i Attac?
Jeg meldte meg inn i Attac fordi jeg var lei av å bare være en sint ung mann. Attac var ikke noe mindre forbanna på storselskapers fremtreden og rike nasjoners tyveri fra fattige gjennom WTO og lignende, men de kom med gjennomtenkte alternativer.

Hvilket lokallag er du tilknyttet?
Follo & Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) Attac

Hvordan ble lokallaget Follo/UMB startet?
En ung ildsjel ved navn Jonas meldte seg interesse sommeren 2012. Sammen trommet vi sammen til oppstartmøte gjennom plakater, mailutsending og den  jungeltelegrafen vi hadde tilgjengelig. Høsten 2012 var vi en gjeng og et styre, og da var det bare å sette i gang.

Hvordan har dere fått folk til å bli med i lokallaget?
Mest gjennom å være synlig på arrangementer som semesterstart eller andre mer «rettede» happenings. Når folk får høre om oss blir de ofte veldig positivt overrasket over at det er en organisasjon på Ås som jobber med de sakene som Attac setter fokus på, eller så er de attacere som rett og slett ikke har hatt et lokallag å henge i. I et lite miljø som på Ås er det lett å bli kjent som en organisasjon, men man må også tydelig vise hvem man er, eller  drukner man i universitetsmylderet.

Bankvask
Hva er det man vasker og vasker, men som aldri blir rent?

Hvilke saker har dere jobbet med?
Vi fikk erklært UMB som skatteparadisfri sone vinteren 2012, og jobber nå med å få vedtak i Ås kommune. Samtidig har vi bidratt litt nå og da til de sentrale kampanjene i Attac, som bankvask-aksjoner, og sendt folk til World Social Forum i Tunisia.

Har dere hatt arrangement?
Vi har arrangert åpne møter om både landbrukspolitikk og krisa i Europa, og skal nå straks lansere vårt herlige konsept «øl og skatteparadis», hvor man kan ta seg en halvliter og få en kjapp intro i skatteparadisenes skyggefulle verden.