Hopp til innholdet
Hjem » Artikler » Handelspolitikk » Nå vil Paraguay også ut av TISA

Nå vil Paraguay også ut av TISA

TISA-avtalen ser ut til å rakne. Paraguay er neste land som vil trekke seg fra forhandlingene, ifølge Utenriksminister Børge Brende.

– Uroen fra Uruguay og Paraguay viser at noe skjer i TISA-kulissene. Dette er såpass dramatisk at vi trenger en oppdatering fra myndighetene om forhandlingene i TISA-avtalen, sier Attac-leder Petter Slaatrem Titland.

Senterpartiets Liv Signe Navarsete tok tak i Attacs utspill da Uruguay trakk seg fra TISA-forhandlingene for to uker siden. Hun stilte følgende spørsmål til Utenriksministeren i Stortingets spørretime:

Spørsmål

Liv Signe Navarsete (Sp): Kan statsråden stadfeste at Attac sine opplysningar er korrekte, er det andre land som vurderer å trekkje seg frå forhandlingane, og er han kjend med kva moment det er som ligg i utkastet til TISA-avtale som regjeringa i Uruguay ikkje vil støtte?

Begrunnelse

Attac skriv på sine heimesider tysdag 8. september at regjeringskoalisjonen Frente Amplio (FA) førre helg avgjorde å trekkje landet frå forhandlingane kring TISA-avtala. I følgje Attac, står det i resolusjonen som blei lagt fram at innhaldet i TISA-avtala ikkje kan sameinast med det politiske programmet regjeringa har blitt vald på.

Børge Brende svarte følgende:

Svar

Børge Brende: Eg kan stadfeste at Uruguay har meldt frå om at dei ikkje lenger ønskjer å delta i TiSA-forhandlingane. Bakgrunnen for dette er ein resolusjon som er vedteken av sentrum-venstre- alliansen Nacional del Frente Amplio.

Resolusjonen viser til ei overordna politisk vurdering og har ingen referansar til spesifikke element i utkastet til TiSA-avtale. Utover dette kjenner eg ikkje til dei konkrete vurderingane Uruguay har gjort.

Når det gjeld andre land, har USA, som for tida har sekretariatsfunksjonen i TiSA, nyleg informert om at Paraguay ikkje lenger vil delta i TiSA-forhandlingane.

Foreløpig finnes det ikke noe søkbar informasjon om dette på nettet. Attac kommer tilbake med mer!

Nettsidene til spørretimen finner du her.

De følgende to fanere endrer innholdet under.
Petter Slaatrem Titland

Petter Slaatrem Titland

Petter Slaatrem Titland (f. 1984) var leder i Attac fra 2014 til 2018.
Petter Slaatrem Titland

Siste innlegg fra Petter Slaatrem Titland (se alle)