Året er snart ferdig og det er på tide å oppsummere noe av det vi har jobbet med i år!

TTIP har stoppet

17. november 2016 erklærte Angela Merkel at forhandlingene har stoppet opp og vil bli lagt på is.

TISA er satt på vent

TISA-avtalen skulle vært signert 5. desember 2016, men uenighet om personvern og press fra Attac og andre folkebevegelser har ført til utsettelser, og forhandlingene fortsetter neste år.

Stort press på skatteparadis

2016 var året da «alle» ble oppmerksomme på skatteparadis. Attac har vært på saken, ikke bare med demonstrasjoner og medieutspill, men også med konkret press på Oljefondet og høringsinnspill for at den vedtatte land-for-land-rapporteringen faktisk skal ha med skatteparadis.

Hva med finansskatt?

En del forbinder fortsatt Attac med finansskatt, selvom det bare er en av våre saker. Det har vært litt utvikling der, både i Norge og internasjonalt. Regjeringen går nå inn for en slags finansskatt, en såkalt finansaktivitetsskatt, som vil erstatte merverdiavgiften («moms») som banker og finansinstitusjoner slipper unna i dag. 11 EU-land vedtok i 2011 å innføre en ordentlig finansskatt. Senest i desember i år skulle de presentere et forslag, men på grunn av arbeidet med nye innstramminger mot Hellas måtte finansministrene i EU utsette finansskatten til neste år.

Lag din egen handelsavtale!

I 2016 startet vi arbeidet med å lage Folkets handelsavtale. Første steg er å vise fram hvorfor handelspolitikk er viktig, og hvilke valg vi kan ta når en ny handelsavtale skal bli til.

Attac tok en runde på gata og spurte folk hva de ville ha:
[plsc_vimeo url=»https://vimeo.com/192791706″ width=»700″ height=»400″ autoplay=»no» responsive=»yes»]

Hva vil du ha?
[plsc_button url=»http://folketshandelsavtale.no/» target=»_blank» color=»orange» radius=»semiround» size=»lg» class=»oransjeknapp»]Lag din egen handelsavtale i jula![/plsc_button]

Planer for 2017

Nyttårsforsettet vårt er å ta arbeidet et steg videre. Vi skal stoppe TISA helt og få på plass en helt ny handelspolitikk og vi skal øke presset mot skatteparadisene.