Hopp til innholdet
Hjem » Artikler » Blogg » Fossil gass er ikke grønn

Fossil gass er ikke grønn

Attac Norge har, sammen med 150 andre organisasjoner, skrevet under på et opprop fra WWF EU om at det ikke må gjøres nye investeringer i fossil gass etter 2021.

Foto: WWF EU

I høst skal EU-kommisjonen offentliggjøre sin andre forordning for den grønne taksonomien. En rapport fra Det internasjonale energibyrået (IEA) viser at vi, for å hindre den globale oppvarmingstemperaturen fra å overstige 1,5 grader, må sikre at:

  • Det ikke investeres i ny utvinning av fossilt brensel.
  • All strømproduksjon må være 100% utslippsfritt i OECD innen 2035.
  • Når det gjelder oppvarming, må det ikke selges fyrkjeler for fossilt brensel etter 2025.

Nå som COP26 nærmer seg, oppfordrer WWF EU Europaparlamentet til ikke å inkludere fossil gass i EUs grønne taksonomi. Det vil ødelegge taksonomiens troverdighet, undergrave the European green deal og sende ut katastrofale signaler globalt i strid med det presserende behovet for klimatiltak. Vi i Attac Norge kunne ikke vært mer enig.

Les hele oppropet her.