Hjem » Hva er Attac? » Organisasjonskart » Guide til Element / matrix.org

Guide til Element / matrix.org

Vi bruker dette til intern-kommunikasjon. Det er i hovedsak en chat. Har du brukt Slack tidligere så er det mye likt.

Element og matrix.org

Element er en app som bruker protokollen matrix.org. Den finnes som app til desktop og mobil, og du kan også bruke den i nettleseren. Det finnes også alternative apper https://matrix.org/clients/. Har du for eksemepl en eldre iPhone så kan du bruke Syphon (https://apps.apple.com/us/app/syphon/id1496285352) istedenfor Element.

Attac på matrix.org

Attac har sitt eget område der alle chatgruppene våre ligger. Du må bli med i dette området. Hvis du bruker matrix.org i andre sammenhenger kan du være med på andre områder eller du kan være med i chatter som ikke er koblet til noe område.

Man kan fritt opprette egne gruppechatter under Attacs område, og de kan være for noen få personer eller åpne for alle. Grupper kan være lukkede eller åpne. Lukkede grupper er vanligvis kryptert, mens åpne grupper ikke er det. Åpne grupper får du opp hvis du ser på Attac-området, og du kan melde deg inn de som er relevante for deg.

Direktemeldinger

Du kan også sende melding til en eller flere personer uten å lage et rom. Hvis det er noen du ikke har sendt direktemelding til før så må de godkjenne før du får kontakt (litt som i Facebook Messenger). Følg derfor gjerne med om noen sender deg meldinger som du bør svare på.

Profilen din

Du har et brukernavn som ser litt ut som en epost-adresse. Du kan legge til visningsnavn og profilbilde, gjør gjerne det for være litt mer synlig i chatten.

Epost-varsel

Du kan sette opp epostvarsler i Innstillinger (Settings) i Element.

Avanserte ting

  • Element har støtte for «broer» til andre chat-tjenester. Med litt oppsett kan man bruke Element til Facebook Messenger, Slack, Teams og andre chat-tjenester i tillegg.
  • Du kan bruke Markdown for å formatere tekst, f.eks. slik:
#Overskrift
##Overskrift2 
*fet tekst*
_kursiv_
  • du kan gjøre diverse kommandoer ved å skrive /. Prøv deg fram her