Innovativt deltagerdemokrati – eksemplet Podemos

18. mars

19:00 – 20:30

Frivillighetshuset

 

skjermbilde podemos loomio

 

Fra de første lokallagene ble startet i fjor, har det nye spanske partiet Podemos over 1000 studiesirkler over hele Spania. «Sirklene» er en essensiell del av demokratiet i organisasjonen. Podemos har også et lokallag i Norge.

Podemos har klart å involvere titusenvis av mennesker i sine diskusjoner, blant annet gjennom innovativ bruk av forskjellige verktøy på nettet.

Onsdag 18. mars kommer de til Attac og forteller om hvordan det deltagende demokratiet fungerer i Podemos – det fungerer til og med fra Norge! Ángel Valiente (talsperson for Podemos i Norge) innleder.

Attac har søsterorganisasjoner i hele verden, og følger tett de sosiale bevegelsene i Europa. Leder i Attac, Petter Slaatrem Titland, snakker om hvorfor det er viktig for folk i Norge å delta i aktiv solidaritet med bevegelsene som slåss mot innstrammingspolitikken.

Om Podemos:
Det nye partiet Podemos har på kort tid blitt et av Spanias største partier. Partiet sprang ut av Indignados-bevegelsen i 2011, og er en aktiv stemme for et reformer demokrati i Spania og en vending vekk fra den katastrofale innstrammingspolitikken.

Les intervju med Ángel Valiente i Manifest Tidsskrift:
Les om Attac og krisa i Europa her. Les uttalelsen «Støtt Hellas, redd Europa» fra Attacs landsmøte her

Sted:

Frivillighetshuset

Kolstadgata 1, Oslo

Tid:

onsdag 18. mars

19:00 – 20:30

Arrangør(er):