Attac-skolen: Demokrati, økonomisk rettferdighet og valgkampen 2015

13. juni

10:30 – 16:15

Frivillighetshuset, K1 (7.etasje)

Attac-skolenEr du lei av at penger styrer politikken? Synes du politikk bør bestemmes av folk og politikere, uten press fra kommersielle interesser?
Vil du være med å gjøre noe for å sette mennesker foran profitt i lokalvalget til høsten?

Da må du komme på Attac-skolen den 13. juni! Her samler Attac kreftene som vil jobber for at rettferdighet og økonomisk makt skal komme på dagsorden i lokalvalgkampen.
Linn Herning kommer og snakker om sin nye bok «Velferdsprofitørene«. Les mer her og her.

Noen selskaper tjener mye penger på å drive offentlige tjenester i Norge. Mange av disse selskapene sender overskuddet sitt rett til skatteparadis. Vi betaler skatt for at selskapet skal gjøre en tjeneste, men de vil ikke betale skatt selv.

Den offentlig velferden vokste en gang fram som et felt fritatt for profittag. Befolkningens grunnleggende behov skulle ivaretas. Dette velferdssystemet blir i større grad underlagt kortsiktige interesser til profittkrevende investorer.

Fellesskapet finansieres av skatter, og når skatteinntektene minsker øker presset på å kutte i offentlig sektor. Samtidig er Norge med i forhandlinger om den omstridte tjenesteavtalen TISA, som vi vet er satt igang av selskaper som har store økonomiske interesser ta over driften av offentlige tjenester.

Les mer om TISA.

Attacs svar på presset på fellesskapet er å stanse selskapers bruk av skatteparadis og stanse konkurranseutsettingen av offentlige tjenester.

Din kommune kan nekte å kjøpe tjenester fra selskaper som er tilkoblet skatteparadis, og bli en skatteparadisfri sone. Dine politikere kan si nei til TISA-avtalen.

Den 13. juni lader vi opp til valgkampen. I noen hektiske uker til høsten kan vi klare å gjøre økonomisk rettferdighet til en viktig sak i valgkampen. Bli med!

Arrangementet er åpent og gratis for medlemmer av Attac, men er du ikke medlem så kan du selvfølgelig bli det.

Påmelding

Program:

10.30 – 10.45 Kaffi og registering

10.45 Velkommen

11.00 – 11.45 Hvordan vi stoppet drøye handelsavtaler tidligere, v/ Dag Seierstad, fra fagrådet til Attac.
11.45 – 12.30 Dine skattekroner rett til Cayman-øyene v/Linn Herning, forfatter av Velferdsprofitørene og utreder i For Velferdsstaten
Kort pause

12.45 – 13.15 Korfor skal Attac engasjere seg i valet? v/ Petter Slaatrem Titland, leder Attac Norge
13.15 Lønsj
14.00 – 14.45 Sånn får du din lokale politikar til å høyre på deg v/Torunn Kanutte Husvik, lokalpolitiker for Arbeiderpartiet
14.45-15.45 Allianser: Fagforbundet, oss og profitt i velferdsstaten. Ved Marianne Billing.

Sted:

Frivillighetshuset, K1 (7.etasje)

Kolstadgata 1, Oslo

Tid:

lørdag 13. juni

10:30 – 16:15

Arrangør(er):