Kunnskap for aktivisme - Attac-skolen

Attac-skolen: Tekst og formidling

4. oktober

Hele dagen

Solidaritetshuset (3. etasje Frivillighetshuset)

Kunnskap for aktivisme - Attac-skolenHar du lyst til å skrive for Attac? Attac har allerede en fast frivillig redaksjon knyttet til vårt magasin Utveier, men vi har også nettsidene som er en god kanal for å spre informasjon om Attacs saker. På dette kurset lærer du gode triks for å skrive tekster, hvordan du finner gode kilder til Attacs saksområder og skitne triks for å få saken delt i sosiale media. Kurset er selvsagt åpent for alle som har lyst til å bli bedre til å skrive, også utenfor Attac.

Som vanlig har vi de beste folka på besøk: 

10.00 Kaffe og velkommen

10.15 Fra aktivisme til tekst. Hvordan gå fra å brenne for en sak, til å skrive om den? Ved Ida Søraunet Wangberg, redaktør i Manifest Tidsskrift. Hun er utdannet journalist og historiker og har jobbet i NRK, avisa Klassekampen og Manifest Analyse.

12.00 Gratis lunsj!

13.00 Journalistisk metode og sjanger. Enkle triks for å gjøre det lettere å skrive. Ved Remi Nilsen, redaktør i Le Monde Diplomatique og fra arbeidsutvalget til Attac.

14.45 Hvordan formidle komplekse saker på en enkel måte? Ved Jens Kihl, journalist i Klassekampen.

15.45 Skitne triks for sosiale medier. Ved Audun M. Bergwitz, informasjonssekretær i Attac.

 

Hvis du har en tekst liggende i skrivebordsskuffen, eller et leserinnlegg i bakhodet, ta det med! Det blir masse tid til praktisk øvelser og konkret tilbakemelding.

 

Bli også gjerne med på Attac-skolen: Foredrag (Søndag)

Meld deg på her:

Sted:

Solidaritetshuset (3. etasje Frivillighetshuset)

Kolstadgata 1, Oslo

Tid:

lørdag 4. oktober

Hele dagen

Arrangør(er):