Finansskatt i julegave til Erna

9. desember

12:00 – 12:20

Coffee Annan

Julegave Erna-bildeFor å avlaste regjeringen i sin jakt etter “småpenger” på fremtidige statsbudsjett så har RORG-samarbeidet, Forum for utvikling og miljø, PWYP Norge, KFUK-KFUM Global, Attac Norge m fl. laget en STOOOR julepakke til Erna, som vi inviterer alle til å være med på!

Flernasjonale selskap flytter overskudd mellom land, ofte via skatteparadiser, for å redusere skatt. I de siste årene forsvinner 900 milliarder amerikanske dollar årlig ut av fattige land gjennom ulovlig kapitalflukt. Dette er 10 ganger så mye penger som det de mottar i bistand. Utvidet Land-for-Land-Rapportering vil synliggjøre hvor kapitalen har hopet seg opp. Dette skader alle land, men det skader fattige land i Sør aller mest.

Erna bør innføre “Utvidet Land-for-Land–Rapportering” (#ULLRnå) slik at Norge kan lede an i arbeidet mot kapitalflukt.

Vi oppfordrer alle til å stille seg bak Utvidet Land-for-Land-Rapporteringdenne dagen og kreve at de tre siste kravene kommer på plass: Tre hull må tettes for at loven skal virke. (http://www.publishwhatyoupay.no/nb/node/16515)

Siri Meling, representant for Høyre og medlem i Finanskomiteen vil ta imot gaven og love å gi den til Statsministeren. (Erna er på EU-formannskapsmøte). Ida Lindtveit, leder i KrFU, samt andre ungdomspartiledere fra borgerlig side vil holde korte appeller om hvorfor ulovlig kapitalflukt er viktig å få bukt med.

Kom til Løvebakken kl.12:00 på onsdag og bli med å overrekke gaven til Erna Solberg regjeringen.

Sted:

Coffee Annan

,

Tid:

onsdag 9. desember

12:00 – 12:20