Utveier 1/2013: Matvarespekulasjon

Fremtidskafe – Nye jordbrukere til utdatert jordbrukspolitikk

24. mai

17:00

Røde Kors-huset

Framtidskaféen og Follo&UMB Attac inviterer på overskuddsmat og historien om det norske matfatet som den kommer fra.

Bønder og forbrukere sitter ikke lenger stille og ser på det økende kravet om stordrift, effektivisering, press for økt frihandel og finansialisering av maten vi lever av. Alliansen ny landbrukspolitikk ble stiftet for halvannet år siden og bidrar i stor grad til et krav om en annen kurs som blir sterkere og sterke.

Kunnskapsutveksling og diskusjon om hvor veien skal gå for et jordbruk basert på stadig økende volum og redusert inntekt til bonden. Hvilke utfordringer står vi ovenfor hvis vi ønsker å gjenreise jordbruket slik vi ønsker at det skal være? Petter Slaatrem Titland, nestleder i Attac og redaktør i Attacs magasin ”Utveier” vil innlede, og sammen med lokallaget vårt få til et interessant møte om et svært viktig tema for nåtida og framtida!

Det blir også quiz! Og du vil få utdelt Utveier med temaet matspekulasjon, hvor man kan lese mer om hvordan spekulasjon skader matvareproduksjonen og matvarekjedenes makt.

Maten som blir servert er nylig utgåtte matvarer ment for kasting av dagligvarehandler, hentet og tilberedt av fremtidskaffens dyktige og knallbra frivillige!

Vel møtt!

Møtet på Facebook

Sted:

Røde Kors-huset

Moerveien 15, Ås

Tid:

fredag 24. mai

17:00

Arrangør(er):