Kjede med bitcoin-symboler

GK 2022 | Er bitcoin løsninga på tillitskrisen i demokratiet?

2. oktober

14:00 – 15:00

Kulturkirken Jakob og DOGA konferansesenter

Bitcoin-utvinning krever like mye energi som Norges årlige strømforbruk. Flere land innfører Bitcoin som betalingsenhet og tillater overføringer til staten med Bitcoin for å slippe unna dollaren og IMF, deriblant El Salvador. I tillegg brukes Bitcoin og annen kryptovaluta av enkeltpersoner ut ifra en grunnleggende mistillit mot statlige institusjoner, grunnet dårlige pengesystemer og infrastruktur. For de samme finnes det en tro på at blokkjedeteknologien vil befri oss fra digital overvåkning og desentralisere makten.

Venstresida er kritiske til både globale og lokale nyliberale finans- og pengesystemer, men er kryptovaluta alternativet til dollarens makt, IMF, sentralbankers nyliberale politikk, sentralisering og overvåkningskapitalisme? Løser vi tillitskrisen i demokratiet med et anarkokapitalistisk system basert på mistillit?

Det er på tide å diskutere kryptovaluta som av flere ses som et alternativ til de en rekke av problemstillingene vi må å løse. Om vi ikke tar diskusjonen, kommer fram til noen samlende historier om kryptovaluta, og jobber for alternative politiske løsninger, kan vi vente å se forverring av en rekke kriser.

Vi inviterer Sofie Marhaug, Morten Søberg, Hege Skarrud til å diskutere: Er kryptovaluta løsninga på tillitskrisen i demokratiet? Bent Sofus Tranøy leder samtalen.

Videoinnledning ved Jose Luis, økonom fra El Salvador.

Panelsamtale:

Dette arrangementet er en del av Globaliseringskonferansen 2022. Du trenger billett til konferansen for å delta.

Det foregår i Formlab-rommet på DoGA.

 

Sted:

Kulturkirken Jakob og DOGA konferansesenter

Hausmannsgate 14-16, Oslo

Tid:

2. oktober

14:00 – 15:00

Arrangør(er):