Globaliseringskonferansen 2018

GK2016: TiSA-frie kommuner – Hvordan organisere lokal motstand mot en global avtale

30. oktober

12:30 – 13:30

Folkets hus, møterom 1

TiSAfri kommuneDet er behov for lokal motstand mot den udemokratiske tjenestehandelsavtalen TiSA. Målet med avtalen er å flytte beslutningsmakt fra folkevalgte, lokalt og sentralt, over til selskaper og investorer. Lokale velferdstjenester verden over er truet av avtalen – og det hele forhandles i fullt hemmelighold! For å få åpenhet og få stoppet avtalen må vi bygge lokal motstand.
En måte å mobilisere lokal motstand på er erklære sin kommune som en TiSA-fri sone. På den måten sier man i fra at man er i mot Norges deltakelse i en udemokratisk og usolidarisk avtale – og man skaper debatt og sprer kunnskap lokalt. Det finnes allerede mange TiSA-frie kommuner i hele landet, og TiSA/TTIP/TPP/CETA-frie kommuner verden over!

Organisasjonene bak tisafri-kommune.no viser deg hvordan du kan går frem i din kommune, enten du er folkevalgt eller en engasjert medborger. Du vil lære hvordan du bygger allianser, hvordan du får med kommunestyret, hvordan du skaper oppmerksomhet om saken, hvordan et kan vedtak se ut, hvilke motforestillinger kan du møte, osv. Ta gjerne med en datamaskin. Arbeidet starter på workshopen! Møtet er for alle, uansett erfaring fra politikk og organisasjon.

Sammen kan vi stoppe den udemokratiske og usolidariske TiSA-avtalen!

Med Helene Bank fra Handelskampanjen og Benedikte Pryneid Hansen, tidligere leder i Attac Norge og tidligere nestleder i Nei til EU

Arrangører: Rødt, Nei til EU og kampanjen TISA-frie kommuner

 

Legg i planen din for Globaliseringskonferansen

Meld deg på her Programmet er klart. Les mer her

Les mer på konferansens nettside

Sted:

Folkets hus, møterom 1

Youngstorget 1, Oslo

Tid:

søndag 30. oktober

12:30 – 13:30

Arrangør(er):