Logo Globaliseringskonferansen

GK2018: Handel på 1-2-3

12. oktober

14:00 – 14:45

Globaliseringskonferansen 2018, Hallen 1, DoGA

Internasjonal handelspolitikk er mye mer enn toll og avgifter på varer som krysser grenser. Det er regler for hva stater kan og ikke kan gjøre på viktige områder som klima, næringspolitikk og sysselsetting. Kom på kræsjkurs i internasjonal handelspolitikk!

Handelspolitikk er for viktig til å bli overlatt til politikere, teknokrater og snevre næringslivsinteresser. Internasjonal handelspolitikk er mye mer enn toll og avgifter på varer som krysser grenser. Det er regler for hva stater kan og ikke kan gjøre på viktige områder som klima og miljø, næringspolitikk og sysselsetting, kommunale tjenester,matproduksjon, og arbeidsrettigheter. Uansett hvilke obskøn forkortelse denne politikken blir kledd i må vi følge med på hva som skjer. Det er en sterk tro blant makthaverne at utvikling kommer av å åpne markedene. Billige importerte varer skal skape fordeler for fattige konsumenter, men for å handle må en også ha noe å selge. De fattigste landene produserer råvarer og har ikke mulighet til å bearbeide – det som gir merverdi. På dette kræsjkurset i internasjonal handelspolitikk ser vi på grunnprinsippene ved avtalene, litt historie og maktanalyse, fremveksten av nye avtaler, og konsekvenser. Ingen forkunnskaper er påkrevd!

Dette møtet er et av flere Attac Norge arrangerer på Globaliseringskonferansen 2018. Du må ha billett til konferansen for å delta.

Sted:

Globaliseringskonferansen 2018, Hallen 1, DoGA

Hausmanns gate 16, Oslo

Tid:

fredag 12. oktober

14:00 – 14:45

Arrangør(er):