Gravekurs – lær å jakte på skatten!

5. april

11:00 – 17:00

Solidaritetshuset (3. etasje Frivillighetshuset)

Vil du lære å grave fram skatteparadis-bindingene til dine kjente og kjære selskaper? Da er Attacs graveverksted om skatteparadis stedet for deg!

Mange av selskapene du, jeg, kommunen og staten kjøper inn varer og tjenester fra har tilknytning til skatteparadiser. Dette fører til mer hemmelighold rundt og mindre skatt…ebetaling fra selskaper. Attac har i to år ført en kampanje mot skatteparadisenes skadelige virkning på verdensøkonomien, og jobber for at kommuner, universiteter og andre institusjoner skal ta avstand fra bruk av skatteparadis ved å erklære seg som skatteparadisfrie soner. Vi har lært oss å grave fram litt snusk, og nå vil vi gjerne lære det videre til flere interesserte.

11.00 -11.45: Skattesnusk og skatteparadis
130.000 milliarder kroner er gjemt bort i verdens skatteparadiser av rike personer. Denne summen kunne betalt for gjeldskrisa i Europa og litt til. Og visste du at ti ganger mer enn det utviklingsland får inn i bistand hvert år forsvinner ut av de samme landene på grunn av ulovlig kapitalflukt? Og at Google bare betaler 2,4% skatt?
Hvordan er dette mulig? Hvilke konsekvenser får denne skatteunndragelsen? Innledning ved Petter Slaatrem Titland, leder i Attac Norge.

12.00-12.30: Hvordan kjempe mot skatteparadis lokalt?
Mange av selskapene kommunene kjøper varer og tjenester fra er registrert i eller har eiere i skatteparadis. Attac jobber for skatteparadisfrie soner i Norge. Kan Blindern bli en skatteparadisfri sone? Ved Martin Giset, tidligere nestleder i Attac Norge som har jobbet med kampanjen for skatteparadisfrie soner.

12.45-14.00: Hvordan grave etter skatten?
Hvordan kan man finne ut om et selskap har kobling til et skatteparadis? Hvilken type selskapsstruktur har norske og internasjonale selskaper? Martin Giset viser hvordan vi kan følge pengene.

14.00-14.30: Lunsj

14.30-16.00: SKATTEJAKT!
Vi graver etter skatten!
Mål: Skrive et lesebrev, poste på en blogg, facebook eller lignende.
Ta med egen PC hvis du har.

16.00: Hvilke skatteparadisselskaper finnes i Oslo?
Vi inviterer til guidet tur i Oslo sentrum.

17.00: Middag og sosialt på et trivelig sted.

Kurset, lunsjen og middag er gratis :D
For påmelding eller spørsmål send en mail til liserodland@gmail.com.

Sted:

Solidaritetshuset (3. etasje Frivillighetshuset)

Kolstadgata 1, Oslo

Tid:

lørdag 5. april

11:00 – 17:00

Arrangør(er):