Graveverksted

8. februar

12:00 – 18:00

Vil du lære å grave fram skatteparadis-bindinger dine kjente og kjære selskaper har? Da er Attacs graveverksted på skatteparadis stedet for deg!

– Påmelding

Mange av selskapene du, jeg, kommunen og staten kjøper inn varer og tjenester fra har tilknytning til skatteparadiser. Dette fører ofte til mer hemmelighold rundt og mindre skattebetaling fra selskaper. Attac har for tida en kampanje mot skatteparadisenes skadelige virkning på verdensøkonomien, og jobber for at kommuner, universiteter og andre institusjoner skal ta avstand fra bruk av skatteparadis ved å erklære seg som skatteparadisfrie soner. Vi har lært oss å grave fram litt snusk, og nå vil vi gjerne lære det videre til flere interesserte.

12.00 -12.45: Skattesnusk og skatteparadis
130.000 milliarder kroner er gjemt bort i verdens skatteparadiser av rike personer. Denne summen kunne betalt for gjeldskrisa i Europa og litt til. Og visste du at ti ganger mer enn det utviklingsland får inn i bistand hvert år forsvinner ut av de samme landene på grunn av ulovlig kapitalflukt? Og at Google bare betaler 2,4% skatt?
Hvordan er dette mulig? Hvilke konsekvenser får denne skatteunndragelsen? Innledning ved Benedikte Pryneid Hansen, leder i Attac Norge.

13.00-13.30: Hvordan kjempe mot skatteparadis lokalt?
Mange av selskapene kommunene kjøper varer og tjenester fra er registrert i eller har eiere i skatteparadis. Attac jobber for skatteparadisfrie soner i landets kommuner. Kan Trondheim bli en skatteparadisfri kommune? Ved Benedikte.

13.45-15.00: Hvordan grave etter skatten?
Hvordan kan man finne ut om et selskap har kobling til et skatteparadis? Hvilken type selskapsstruktur har norske og internasjonale selskaper? Martin Giset, nestleder i Attac Norge, viser hvordan vi kan følge pengene.

15.00-15.30: Lunsj

15.30-17.00: SKATTEJAKT!
Vi graver etter skatten!
Mål: Skrive et lesebrev, poste på en blogg, FB og lignende.
Ta med egen PC hvis du har.

17.00: Hvilke skatteparadisselskaper finnes i Trondheim?
Vi inviterer til guidet tur i Trondheim sentrum.

18.00: Middag og sosialt på et trivelig sted

Kurset og lunsjen er gratis.

NB! Meld dere på!

Sted:

Tid:

lørdag 8. februar

12:00 – 18:00

Arrangør(er):