Illustrasjonsfoto

HUMAN: Ble det for mye menneskerettigheter?

9. mars

17:30 – 18:30

Cinemateket i Oslo

IllustrasjonsfotoInternasjonalt næringsliv har så vidt begynt å forholde seg til menneskerettighetsspørsmål, men det går langsomt. Flere
land jobber nå med å etablere en internasjonal traktat som vil forplikte multinasjonale selskaper til å respektere menneskerettighetene.

Norge var en av de fremste pådriverne i FNs prosess for å skape et felles rammeverk for et ansvarlig næringsliv med de såkalte UN Guiding Principles on Business and Human Rights. Men nå har Norge skiftet posisjon og er slett ingen pådriver lenger? Ble det for mye menneskerettigheter på bekostning av business?

Panel:
Janis Bjørn Kanavin, Seniorrådgiver for næringslivets
samfunnsansvar, UD.
Petter Eide, stortingspolitiker for SV.
Beate Ekeløve-Slydal, politisk rådgiver, Amnesty International Norge.
Mark Taylor, forsker, Det juridiske fakultet, UiO og seniorforsker ved Fafo.

Moderator: Stig Arild Pettersen, journalist og medgrunnlegger av utenrikspodcasten Du Verden!

Debatten er åpen for alle og gratis. Den foregår på Debattscenen på Filmens hus (Cinemateket). Den er en del av programmet på HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival.

HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival er en filmfestival som setter fokus på menneskerettigheter og menneskers kamp for et verdig liv. Festivalen byr på norske og utenlandske dagsaktuelle dokumentarfilmer i kombinasjon med debatter, konserter, seminarer, workshops og performances i Oslo. Festivalen foregår fra 7. til 13. mars i Oslo.

Sted:

Cinemateket i Oslo

Filmens Hus, Dronningens gate 16, Oslo

Tid:

fredag 9. mars

17:30 – 18:30

Arrangør(er):