Internasjonalt forum

29. april

19:00 – 20:30

LO i Oslo

LO i Oslo og Attac inviterer til et møte med 1. mai-appellant Paula Guisande Boronat fra CCOO Madrid. CCOO er en av to store fagforbund i Spania, og hun skal fortelle om situasjonen i landet.

Dette er en perfekt oppladning til 1. mai! Boronat holder appell denne festdagen. Attac skal gå under parolen «Ja til arbeidersolidaritet – nei til EUs innstrammingspolitikk». LO i Oslo forklarer bakgrunnen for parolen slik:

«EU er i en langvarig økonomisk, politisk, ideologisk og økologisk krise. 27 millioner er uten jobb og avindustrialiseringen fortsetter. Antall fattige og husløse øker. Hovedårsaken er en kapitalistisk krise og som EU via traktater, direktiv og forordninger har forsterket. Europeiske banker er reddet av regjeringene som har videresendt regninga til vanlig folk. Euroen er til fordel for Tyskland, men svekker landene i Sør-Europa. EU, den europeiske sentralbanken og det internasjonale pengefondet påtvinger land innstrammingspolitikk med kutt i velferd, lønninger og angrep på øvrige faglige rettigheter. Makteliten presser fram en omfordeling feil vei til fordel for de rike, undergraver demokratiet og bidrar til autoritære løsninger. LO i Oslo støtter fagbevegelsens krav mot innstrammingspolitikk, velferdskutt og angrep på faglige rettigheter.»

Ikke glem 1. mai-frokost med Attac på Solidaritetshuset! Vi møtes klokka 10.00 i Kolstadgata 1 på Tøyen. Arrangementet på Facebook finner du her.

Sted:

LO i Oslo

Møllergata 24, Oslo

Tid:

tirsdag 29. april

19:00 – 20:30

Arrangør(er):