Kampen mot skatteparadis

26. september

16:15 – 17:15

Blindern, Eilert Sundts hus, Auditorium 4

Fortsatt forsvinner milliarder fra verdens statsbudsjetter inn i skatteparadis. Med global finanakrobatikk klarer både verdens største selskaper og hovedpersonene i TV-serien Exit å vri seg unna å betale skatt.

Det betyr ikke at det finnes motstand. Attac Norge har siden starten kjempet mot skatteparadis, og sammen med det som etterhvert ble til Tax Justice Norge bidratt til et globalt skifte mot skatteparadis. På 20 år har det gått fra å være et smalt tema for aktivister som protesterte i gatene til å være noe de globale organisasjonen OECD og FN krangler om hvem som skal regulere.

Det er mulig å gjøre noe med skatteparadisene. Kom på dette møtet for å lære mer om hvordan vi har bekjempet og kan bekjempe skatteparadis.

Innleder:

Peter Ringstad
Peter Ringstad er seniorrådgiver i Norad, hvor han arbeider med Skatt for Utvikling i Norads seksjon for styresett og åpenhet. Peter er tidligere politisk leder i Tax Justice Norge, og har blant annet bidratt til flere bøker og rapporter på temaet skatt og utvikling, skatteparadis og kapitalflukt. Han har også bakgrunn fra jobber og frivillige verv i organisasjoner som Kirkens Nødhjelp, Changemaker, Attac og SLUG – Nettverk for Rettferdig Gjeldspolitikk.

Sted:

Blindern, Eilert Sundts hus, Auditorium 4

Moltke Moes vei 31, Oslo

Tid:

tirsdag 26. september

16:15 – 17:15

Arrangør(er):