Hopp til innholdet
Hjem » Arrangementer » Lansering av Utveier #1 2012: Klimarettferdighet

Lansering av Utveier #1 2012: Klimarettferdighet

2. april kl. 19:00 til 23:59
Sound Of Mu Markveien 58 Oslo

Mandag 2. april lanseres årets første Utveier, med debatt om innvandring og klimaendringer.

 

Tema for utgaven er KLIMARETTFERDIGHET. Nina Dessau, som har jobbet med klimaflyktninger i årevis, skriver i bladet:

 

«Vil vi være best mulig foreberedt til de raske endringene som kommer, kan vi ikke begrave oss i asylsøkerdebatt og klimautslippdebatter som i to atskilte verdener».

 

Hun mener vi må slutte å skille mellom klimadebatt og innvandringsdebatt. Hva mener du?

 

Attac jobber for en demokratisk styrt globalisering. Globaliseringen, slik den blir politisk styrt i dag, øker den økonomiske utryggheten, forsterker de sosiale ulikhetene og ødelegger vårt livsgrunnlag. Dagens økonomiske globalisering innsnevrer de valg vanlige folk verden over kan gjøre i sin egen hverdag, og fellesskapets interesser er under konstant press. I stedet for demokratiet setter finanskapitalen og deres eiere sin egen snevre, spekulative logikk i høysetet.

 

Løsningene på klimakrisa følger den samme logikken. De fattige landene er de som kommer til å bli hardest rammet av klimaendringene, samtidig som de er de som har minst skyld i dem. Dette forsterker den globale urettferdigheten som allerede allerede eksisterer mellom rike og fattige land. Vi kommer ikke til å klare å stå sammen globalt for å hindre klimaendringer hvis vi ikke samtidig tar tak i den globale urettferdigheten.

 

Utveier er Attac Norges temamagasin. Utveier kommer ut circe fire ganger i året, og er bladet du kan oppdatere deg på de viktigste politiske spørsmålene som finnes idag!

 

Kom og diskuter med oss på Sound of Mu!

Arrangør(er):

Legg igjen en kommentar