Lansering av Utveier #1 2012: Klimarettferdighet

2. april

19:00 – 23:59

Sound Of Mu

Mandag 2. april lanseres årets første Utveier, med debatt om innvandring og klimaendringer.

 

Tema for utgaven er KLIMARETTFERDIGHET. Nina Dessau, som har jobbet med klimaflyktninger i årevis, skriver i bladet:

 

«Vil vi være best mulig foreberedt til de raske endringene som kommer, kan vi ikke begrave oss i asylsøkerdebatt og klimautslippdebatter som i to atskilte verdener».

 

Hun mener vi må slutte å skille mellom klimadebatt og innvandringsdebatt. Hva mener du?

 

Attac jobber for en demokratisk styrt globalisering. Globaliseringen, slik den blir politisk styrt i dag, øker den økonomiske utryggheten, forsterker de sosiale ulikhetene og ødelegger vårt livsgrunnlag. Dagens økonomiske globalisering innsnevrer de valg vanlige folk verden over kan gjøre i sin egen hverdag, og fellesskapets interesser er under konstant press. I stedet for demokratiet setter finanskapitalen og deres eiere sin egen snevre, spekulative logikk i høysetet.

 

Løsningene på klimakrisa følger den samme logikken. De fattige landene er de som kommer til å bli hardest rammet av klimaendringene, samtidig som de er de som har minst skyld i dem. Dette forsterker den globale urettferdigheten som allerede allerede eksisterer mellom rike og fattige land. Vi kommer ikke til å klare å stå sammen globalt for å hindre klimaendringer hvis vi ikke samtidig tar tak i den globale urettferdigheten.

 

Utveier er Attac Norges temamagasin. Utveier kommer ut circe fire ganger i året, og er bladet du kan oppdatere deg på de viktigste politiske spørsmålene som finnes idag!

 

Kom og diskuter med oss på Sound of Mu!

Sted:

Sound Of Mu

Markveien 58, Oslo

Tid:

mandag 2. april

19:00 – 23:59

Arrangør(er):