Attac Norges rapport: På en den andre siden av finanskrisen - Norge som kreditor

Lanseringseminar: På den andre siden av finanskrisen – Norge som kreditor

7. mars

17:30 – 19:30

Litteraturhuset (Kjelleren)

Attac Norges nye rapport: På en den andre siden av finanskrisen - Norge som kreditor

 

Attac Norge lanserer sin nye rapport: På den andre siden av finanskrisen – Norge som kreditor.

[pl_button type=»warning» link=»mailto:attac@attac.no?subject=Bestilling%20av%20rapporten%20:%20Norge%20som%20kreditor» target=»blank»]Bestill rapporten gratis fra Attac Norge[/pl_button]
Ingrid Hjertaker, utreder for Attac Norge, vil legge fram rapporten, med kommentarer fra Steinar Mediaas, økonomikommentator i NRK.

Rapporten tar for seg Norges rolle i krisa i Europa. I det offentlige ordskiftet her hjemme blir det gjerne hevdet at vi står på utsiden av krisa. I vår rapport viser vi til hvordan Norge var en stor investor i mange av de systembærende bankene før krisa, og hvordan vi fortsetter å tjene gode penger på krisepolitikken i Europa i dag.

Hensynet til vanlige folk er ikke tatt i krisehåndteringen fra regjeringer og Troikaens (EU, IMF og den europeiske sentralbanken) side. De finansielle interessene er satt først, og så langt er det kun bankene som er reddet. Innbyggerne ser at deres innflytelse over politikkutviklingen forvitrer. Lovlige og fredelige demonstrasjoner møtes med politivold og begrensninger i ytringsfriheten. Hvor lenge vil vanlige folk i de kriserammede landene finne seg i å måtte betale for en krise de ikke føler de har vært med å skape?

Som en stor kreditor i et kriserammet Europa og er vi med på å sette betingelser om innstrammingspolitikk og markedsretting som kriseløsning. Vi etterlyser samstemthet i de kriseløsninger som har vært innført her hjemme og vår politikk ute, og vi ønsker en debatt om hvordan vi kan endre vår utlåns- og investeringspolitikk slik at vi kan bli en solidarisk nabo.

Les vår kronikk basert på rapporten hos NRK Ytring

 

Du kan bestille rapporten ved å sende en e-post til medlem@attac.no

Sted:

Litteraturhuset (Kjelleren)

Wergelandsveien 29, Oslo

Tid:

torsdag 7. mars

17:30 – 19:30

Arrangør(er):