Lesesirkel om Europapolitikk

13. september

17:00

Tøyen bibliotek

Europagruppa i Attac arrangerer studiesirkel om Europapolitikk. I høst står Thomas Fazi sin bok «The battle for Europe» på planen.

Tidligere har vi lest og diskutert et intervju med Thomas Fazi publisert i Manifest Tidsskrift: “Man kan ikke hoppe over nasjonalstaten”. Dette begrunner han med behovet for å bygge en progressiv nasjonalisme som motvekt til den høyreekstreme.  Men i boka han skrev i 2014, «The Battle for Europe»  How an elite hijacked a continent, and how we can take it back., argumenterer han sterkt for overnasjonal finansskatt, kapitalkontroll og skattepolitikk. Han forklarer utviklingen fra finans- til eurokrise og formidler konkret kunnskap om ulike begreper fra økonomien. Europagruppa leter etter måter å gjøre slik kunnskap mer tilgjengelig, noe vi mener er en forutsetning for å endre den rådende nyliberalistiske økonomiske tenkningen i Europa. På neste møte skal vi snakke om kapittel 2: “The Coup”. Spennende!

Dessuten: den 29. september vil Thomas Fazi møte oss i Oslo. Da kan vi kanskje bringe samtalen om Europa etter Brexit flere hakk videre!

Lurer du på noe? Send oss en e-post for mer informasjon.

Sted:

Tøyen bibliotek

Hagegt. 28, Oslo

Tid:

tirsdag 13. september

17:00

Arrangør(er):