Protestfest

5. november

19:00 – 23:00

Dattera til Hagen

eventbilde

5. november inviterer Attac, Spire og Changemaker til Protestfest! Denne dagen er en global aksjonsdag mot TTIP. Det blir appeller, det blir live musikk, og vi skal danse TTIP ut av verden.

Kveldens band er Mozambique! Mozambique spiller en blandning av elektronisk dansemusikk, afrobeat, hip-hop og funk. Jazzy blåsere, fete synther og en pulserende rytmeseksjon får deg til riste løs det lille ekstra. Bandet er inspirert av blant annet Fela Kuti, Anderson Paak, Louis Cole og Erykah Badu!

Det blir appeller ved:
Tuva Krogh Widskjold – leder i Changemaker
Trygve Larsen Morset – Attac
Hege Skarrud – Spire
*flere blir offentliggjort løpende*

Hva er TTIP?
TTIP står for Transatlantic Trade and Investment Partnership, og er en handelsavtale som skal gjelde mellom EU og USA, dersom den blir vedtatt! Denne avtalen blir forhandlet fram av store selskaper og de politiske toppene. Selv folkevalgte politikere blir holdt utenfor forhandlingene. TTIP gir store selskaper rett til å saksøke stater for lovverk som skader deres «fremtidige profitt». Med andre ord kan vi risikere å bli saksøkt for å bedre arbeideres rettigheter, lage strengere miljø- og klimalover eller sikre gode forbrukerrettigheter.
Dette er IKKE OK!

Det er ikke uten grunn av til titusenvis har protestert rundt i Europa. Heldigvis har vi kommet langt i kampen for å stoppe denne avtalen. Det synes vi er verdt en feiring! Avtalen er kanskje ikke død, men Børge Brende og andre politiske topper måtte drive hjerte- og lungeredning under et hemmelig, lukket og «uoffisielt» WTO møte nest siste helgen i oktober. Frankrike vil stoppe alle forhandlinger, fordi denne avtalen bryter med alle demokratiske prinsipper.

Bli med å feire at vi har kommet langt, og for å mobilisere til videre arbeid helt til vi lager eventet «gravøl for TTIP».

Etter at det offisielle programmet er slutt er det selvsagt bare å bli igjen utover kvelden!

Sted:

Dattera til Hagen

Grønland 10, Oslo

Tid:

lørdag 5. november

19:00 – 23:00

Arrangør(er):