Veien til demokratisk digitalisering : Barcelona-modellen

28. februar

16:30 – 18:00

Folk i Storgata

Decidim, kjent som Barcelona-modellen, har fått masse oppmerksomhet i Norge, spesielt blant kommuner som jobber med smartby og innbyggerinvolvering og digitalt demokrati.

Digitaliseringsgruppa i Attac Norge inviterer til åpent møte sammen med  Mohsen Anvaari for å se nærmere på Barcelona-modellen og hva den betyr for veien videre til demokratisk digitalisering.

Decidim («vi bestemmer på katalansk») er et digitalverktøy for deltakende demokrati, utviklet av de lokale myndighetene i Barcelona.

Barcelona-modellen er bevegelsen bak Decidim, en bevegelse som jobber for politisering og demokratisering av teknologi. Diskusjonen rundt dette verktøyet handler derfor om mye mer enn innbyggerinvolvering, det handler om demokratisering av data- og programvarestyring, en hjørnestein i «digital commons».

På dette arrangementet vil vi diskutere hvordan vi kan skape en alternativ modell fra dagens digitaliseringsmodell som er formet av Big-Tech mot teknologisk autonomi og digital commons, basert på inspirasjonene og begrensningene til Barcelona-modellen.

Innledninger fra:
– Mohsen Anvaari. Med doktorgrad i IT fra NTNU har han de siste 8 årene jobbet som IT konsulent med oppdrag innen offentlig og kommunal sektor.

Sted:

Folk i Storgata

Storgata 36 J, Oslo,

Tid:

tirsdag 28. februar

16:30 – 18:00

Arrangør(er):