Velkommen til Attacs blogg

På Attac-bloggen skriver både aktivister og eksperter om global ulikhet og handels-, finans-, gjelds- og skattepolitikk. Innleggene står for forfatternes egen regning og representerer ikke alltid Attac sitt syn.

Vil du bidra til bloggen?

En kvist med blomster på ligger på brent skogbunn Camilla Hansen 4. februar 2020

Ny handelsavtale raserer regnskogen

Camilla Hansen

EU-Mercosur-avtalen er nok et eksempel på en handelsavtale som gjør handel til et mål i seg selv, og som binder våre samfunn til en økonomisk modell som ikke er bærekraftig. En fersk studie viser at avtalen vil akselerere avskogingen av Amazonas, føre til økte klimagassutslipp og true matsikkerhet.

Les mer
Tone Smith 3. februar 2020

Klimakrise og systemendring

Tone Smith

Klimaendringene og CO2-konsentrasjonen i atmosfæren skyldes i all hovedsak forbrenning av fossile energikilder. Samtidig er fossil energi selve fundamentet for vår moderne industrialiserte økonomi. Å fase ut fossil energi vil derfor bety at økonomien endres fundamentalt. Hva kan den endres til og hvordan kan omleggingen skje på en rettferdig måte.

Les mer
Christina Colclough 28. januar 2020

Når algoritmer ansetter og sparker

Christina Colclough

Politikere og eksperter vier svært lite oppmerksomhet til hvordan data blir brukt – og potensielt misbrukt – i forhold til arbeid. Fagforeningene må forsøke å fylle dette hullet i lovverket og sette arbeidstakernes datarettigheter på dagsordenen.

Les mer
Attac Norge 21. januar 2020

World Economic Failure

Avatar

I dag tidlig samlet nærmere tusen demonstranter seg i den sveitsiske byen Klosters. Sammen gikk de den tre timer lange turen til Davos, der World Economic Forum (WEF) i disse dager holder sitt toppmøte, med klima på dagsordenen.

Les mer
Reidun Kjome og Thomas Røraas 21. januar 2020

Internettet vi trenger i dagens demokrati

Reidun Kjome og Thomas Røraas

Internettet var ment å komme menneskeheten til gode, men nå har monopolistiske teknologiselskaper tatt over, og deres forretningsmodell er ikke forenelig med menneskerettigheter og personvern.

Les mer
1 2 3 34