Hjem » Invester i en bedre verden » Undervisningsopplegg: Invester i en bedre verden

Undervisningsopplegg: Invester i en bedre verden

Invester i en bedre verdenBåde personer, bedrifter, stater og banker investerer store summer ulike steder i verden. Av og til er norske penger involvert i miljøkatastrofer og menneskerettighetsbrudd i andre deler av verden. Er det sånn at investeringer også må gi negative konsekvenser eller kan vi endre hvordan investeringene foregår? Hvilke internasjonale verktøy finnes for å sikre gode investeringer og oppreisning for skader forårsaket av investeringer?

Invester i en bedre verden tar for seg tre ulike historier fra Vietnam, Palestina og Romania der investeringer har gått utover miljø og menneskerettigheter. Historiene blir fortalt som lett tilgjengelige digitale fortellinger. Ved å ta utgangspunkt i disse historiene viser nettressursene hvordan det globale investeringssystemet fungerer og hvordan vi kan endre regelverket til det bedre for både mennesker og miljø.

Ressursene er egnet til undervisning for elever i Vg1, Vg2 og Vg3, samt andre eldre elever. Det er særlig relevant for undervisning i samfunnsfag og samfunnsøkonomi. Elever som går gjennom undervisningsopplegget lærer følgende:

  1. Sammenhengen mellom ulike investeringer og påvirkning på miljø og samfunn
  2. Samfunnsøkonomiske perspektiver på økonomisk vekst og bærekraft gjennom investeringer
  3. Hvordan personer og stater kan påvirke globale investeringer
  4. Ulike standarder og regelverk som regulerer globale investeringer, og verdier og svakheter ved disse

Last ned:

Læreveiledning til Invester i en bedre verden

Elevoppgaver om investeringer