Personvern

Informasjonskapsler (cookies)

Vi samler inn statistikk om hvordan nettstedet vårt blir uten å spore deg eller bruke informasjonskaplser. Du kan skru av informasjonskapsler for attac.no uten å oppleve problemer med siden som vanlig besøkende. Bruk gjerne utvidelser som Privacy Badger eller tilsvarende for å unngå unødvendig sporing fra tredjeparter.

En pop-up på nettsiden vil sette en informasjonskapsel hvis du lukker den eller klikker på den, og sørger for at det tar noen dager før den blir vist til deg igjen. Den blir ikke brukt til sporing eller delt med tredjeparter.

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

For innloggede brukere

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.
Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for «Husk meg», vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

For registrerte brukere lagres det også personopplysninger i brukerprofilen. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen. Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Nettstedsanalyse

Denne nettsiden analyser trafikk til nettsiden uten bruk av informasjonskapsler eller innsamling av personopplysninger. Les om dette her.

Personopplysninger fra nettsidene

Når du fyller ut et skjema, som påmeldinger eller interesseskjemaer, lagrer vi dine personopplysninger til formålet. De vil bli lagret på nettsiden, og sendt til den ansvarlige i Attac Norge. Vi sletter opplysningene etter 6 måneder eller før.

Når du melder deg inn gjelder egne retningslinjer for personvern og medlemskap.

Nyhetsbrev

For å kunne sende deg nyhetsbrev bruker vi Brevo. E-postadressse, navn og eventuelt medlemsnummer vil også bli lagret hos Brevo. Navn og medlemsnummer lagrer vi der for å kunne skille medlemmer fra ikke medlemmer når vi sender ut nyhetsbrev, og for å kunne oppdatere epost-adressen din hvis du endrer den. Ingen av delene er obligatorisk for å motta nyhetsbrev. Opplysningene vil bli oppbevart til du melder deg av nyhetsbrevet. Vi har databehandleravtale med Brevo som forsikrer at opplysningene dine blir behandlet sikkert og konfidensielt. Du kan lese om personvern hos Brevo her. Selskapet er fransk og følger europeisk personvernlovgivning.

Om underskriftsinnsamling

Underskriftsinnsamlinger er en offentlig innsamling av personer som støtter en sak. Ved å skrive under gjør du det offentlig kjent at du støtter saken.
Når du signerer en aksjon vil ditt navn og bosted (by/poststed) formidles til den myndighet eller mottaker som står oppført i aksjonen, slik at din underskrift blir registrert og overlevert.

Underskriften din blir lagret på våre nettsider, sammen med opplysninger om adresse og epost-adresse. Vi trenger epost-adressen for at du skal kunne bekrefte underskriften din og for å unngå robot-utfylling og spam. Opplysningene om adresse brukes også for å bekrefte at det er faktiske personer som skriver under. Vi sletter disse opplysningene etter at aksjonen er avsluttet.

For noen aksjoner vil alle underskrifter ligge ute som en liste på nett med fornavn og initial på etternavn, by/sted og tidspunktet du skrev under på.
For epost-aksjoner så vil navnet ditt og epost-adressen din bli sendt på epost til mottaker for aksjonen.

Dersom du huker av for at vi kan sende deg informasjon så vil vi gjøre det, som oftest i form av vårt nyhetsbrev (se over).

Kontakt

Vil du at opplysninger om deg skal fjernes, eller har andre spørsmål om personvern, ta kontakt med organisasjonssekretær i Attac Norge.