Slik endrer Attac verden!

Store selskaper, finansspekulanter og milliardærer bruker milliarder til å fremme egne interesser.
Synes du trengs en motstemme for miljø, demokrati, regulering og rettferdighet?
Som medlem i Attac Norge er du det! Heldigvis trenger man mindre penger for å fremme sunn fornuft enn egeninteresser, så vi kan få det til.

Slik gjør vi det:

Ny kunnskap gir ny politikk

Det nytter ikke å kjempe for endringer hvis vi ikke vet hvorfor ting er som de er. Gjennom å hele tiden lære mer, diskutere og utveksle erfaringer kan forstå problemene i verden.

Når vi forstår et problem kan vi finne konkrete løsninger som gjør en forskjell. Dette er det som kalles politikkutvikling. Dette gjør vi Attacs faggrupper og lokallag.

Når vi vet hva de konkrete løsningene vi trenger er kan vi kjempe for å få dem gjennomført.

Skap oppmerksomhet!

Alle konkurrerer om oppmerksomhet. Hver dag får du hundrevis, om ikke tusenvis, av budskap fra blant annet papiraviser, nettaviser, bloggere, reklameplakater på bussen eller langs veien, TV-sendinger, YouTube, Facebook, Instagram og Twitter.

Budskap om hva vi må gjøre for å endre verden har ikke de beste vilkårene for å få oppmerksomhet, så det må mye kreativitet til for å få oppmerksomhet. Det klarer vi!

Aksjoner

En enkel måte å skape oppmerksomhet på er aksjoner! Når vi gjør budskapet visuelt og morsomt, så blir det lettere å forstå.

Kunnskap

er makt! Og Attac sørger for at vanlige folk får den kunnskapen vi trenger for å kjempe for en bedre verden. Våre seminarer, kurs og konferanser er åpne for alle, og ofte gratis.

Media

Noen må snakke om skatterettferdighet til journalistene og noen må skrive leserinnlegg og kronikker for at det skal bli oppmerksomhet i media. Vi gjør det!

Lik og del

Men noen må lage det du skal like og dele for at vennene dine skal bli opptatt av skatterettferdighet.

Attac finner du på:

Demon­strasjoner

Demonstrasjoner er noe alle kan være med på og en måte å vise at mange står bak kravene. 

Møt folk

Ikke alle leser kronikkene i avisa og ikke så mange ser det du ser i strømmen i sosiale media. Derfor finner du også Attac på gata der vi kan møte folk og snakke om hvorfor verden er urettferdig og hva vi vil gjøre med det.

Skap endring

Oppmerksomhet skaper det politiske presset som trengs for å endre verden et steg av gangen.

Snakk med politikere

Norske politikere er ikke så langt unna. Attac deltar i høringer på Stortinget, skriver høringsuttalelser, har møter med politikere og ringer dem. Slik får vi dem til å gjøre en forskjell for en bedre verden!

Skap oppslutning

Veien er ikke alltid så lang til makta, men å få med store organisasjoner på laget gjør ofte en forskjell.
Attac jobber tett med interesseorganisasjoner som de store fagforbundene, utviklingsorganisasjoner og i lokale partiorganisjoner for skape bevissthet om hvordan investeringer virker.
Da kan vi få oppslutning om kravene som må stilles fra politisk hold.

Handle internasjonalt

Mye av problemet er internasjonalt, men det betyr ikke at vi ikke kan gjøre noe. Attac finnes i over 30 land, og vi har samarbeidspartnere over hele verden. Vi er tilstede under internasjonale forhandlinger og påvirker det som skjer der.