Hjem » Solidaritetsbarometeret – Stortingsvalg 2013 » Spørsmål 1: Skattepenger til skatteparadis?

Spørsmål 1: Skattepenger til skatteparadis?

Solidaritetsbarometeret - Stortingsvalget 2013

Spørsmål 1: Skattepenger til skatteparadis?

Skattefinansierte, kommersielle selskaper som tilbyr velferdstjenester som barnehager, sykehjem og barnevern skal ikke benytte seg av skatteparadis for å unndra beskatning i Norge.

RødtSVArbeiderpartietMiljøpartiet De GrønneSenterpartietKrFVenstreHøyreFrp
[pl_label type=»warning»] Enig[/pl_label][pl_label type=»warning»] Enig[/pl_label][pl_modal title=»Arbeiderpartiets svar» type=»label» colortype=»warning» label=» Enig*»]Arbeiderpartiet ønsker at skattefinansierte, kommersielle selskaper som tilbyr velferdstjenester som barnehager, sykehjem og barnevern ikke skal benytte seg av skatteparadis for å unndra beskatning i Norge.
[/pl_modal]
[pl_label type=»warning»] Enig[/pl_label][pl_label type=»warning»] Enig[/pl_label][pl_label type=»warning»] Enig[/pl_label][pl_modal title=»Venstres svar» type=»label» colortype=»warning» label=» Enig*»]Ja. Venstre vil arbeide for internasjonale reguleringer som kan hindre hemmelighold i skatteparadiser og fremme en mer rettferdig beskatning av internasjonale selskaper.[/pl_modal][pl_modal title=»Høyres svar» type=»label» colortype=»default» label=» Uklart*»]De samme regler gjelder her som for andre selskaper offentlig sektor kjøper fra.[/pl_modal][pl_label type=»important»] Uenig[/pl_label]

*Noen av partiene har gitt utfyllende svar. Klikk på svaret for å lese disse

Hva mener Attac:

Lær mer skatteparadisfri sonerMarkedsrettingen av vår felles velferd innebærer at multinasjonale selskaper tar over eldreomsorg, barnevern og barnehager. Disse globale aktørene mottar årlig milliardbeløp i offentlige overføringer for å drive skattefinansiert velferd. Men selv er de, og deres eiere i skatteparadis, ikke interessert i å betale skatt.

Mange kommuner har i dag avtaler med flere av disse multinasjonale selskapene om levering av velferdstjenester. Alle de multinasjonale kommersielle selskapene som driver offentlig finansierte velferdstjenester i norske kommuner eies av investeringsselskaper basert i skatteparadis. Hvordan kan vi være sikre på at ikke våre skattepenger havner i skatteparadis?

Gå til Attacs kampanje for skatteparadisfrie soner for å lære mer om hva vi kan gjøre med dette problemet. En kort innføring får du også med For Velferdsstatens kronikk om multinasjonale selskaper i velferdsstaten.

[pl_buttongroup]

Spørsmål 1
2
3
4
5
6
7
8
9

[/pl_buttongroup]