Hopp til innholdet
Hjem » Tidligere arrangement

Tidligere arrangement

– Kommende arrangement i Attac –

august 2011

 • 29. august - 18:00 - 21:00, Dattera til Hagen

  Attac Oslo øst inviterer til film og debatt!

  Dagens politikk for å håndtere internasjonal økonomisk turbulens kan kun midlertidig stabilisere verdensøkonomien. Den internasjonale økonomien er fundamentalt ustabil og uegnet til å møte behovene til verdens befolkning. Vi må derfor se oss om etter alternative måter å tenke på. ”Tenk globalt, handle lokalt”, er det et sitat som sier.

  Attac Oslo øst inviterer med dette til film og debatt den 29. august kl. 18.00-21.00 på Dattera til Hagen – Grønland.

  – Visning av filmen The Economics of Happiness av Helena Nordberg-Hodge, som med denne filmen har inspirert og motivert en hel verden! Vandana Shiva, Bill McKibben, David Korten og mange andre får her alle bidra med sin visdom!

  – Innlegg av økonomiprofessor Erik S. Reinert – En av verdens ledende utviklingsøkonomer og seniorrådgiver i Res Publica. I 2000 grunnla han The Other Canon, et nettverk som definerer seg selv som et alternativ til det tradisjonelle økonommiljøet.

  Gratis inngang – Velkommen!

  Se: Trivselsøkonomi – til beste for mennesker og miljø

 • 18. august - 18:30, Solidaritetshuset (Attac-kontoret)

  Studiesirkel: Geopolitiske maktforhold – Globalisering, imperialisme og makteliter

  Globalisering, finansiell liberalisering og endrede styrkeforhold mellom klasser har de siste tre tiårene omfordelt inntekter og eiendom i favør av verdens rike. Hvilke mekanismer ligger bak? Hvilke sosiale bevegelser kjemper i mot?

  • Hva driver det 21. århundrets imperialistiske kriger? Finnes det motkrefter?
  • Er vi på vei inn i en ny verdensordning med ytterligere sentralisering av makt, eller vil vi få en spredning av makten?
  • Vil nye ”stormakter i sør” fremme utjevning, eller nye former for imperialisme med konsentrasjon av inntekter og eiendom?

  Lokallagene i Attac Oslo arrangerer en studiesirkel der vi diskuterer denne type spørsmål. Alle interesserte i og utenfor Attac er velkomne.

  Påmelding, informasjon: Kristen Nordhaug (22452728/95806309 kristen.nordhaug@lui.hio.no)

   

  Første planleggingsmøte: Torsdag 18. august, kl. 18.30

  Litteratur:

  Dilip Hiro, After Empire: The Birth of a Multipolar World.

  Boka er tilgjengelig på Tronsmo Bokhandel.

  I tillegg trekkes mindre og lett tilgjengelige tekster inn underveis ut fra deltakernes interesser.

   

 • 9. august - 14. august - 00:00, Albert-Ludwigs-University

  European Network Academy

  Det europeiske Attac-nettverket inviterer til ENA2011ENA 2011 er stedet der politisk interesserte mennesker møtes for å oppdage hvor givende det er å engasjere seg i dagens sosiale bevegelser. Våre svar på den globaliserte nyliberalismen skal lede fram til internasjonale kampanjer for alternativer. ENA 2011 er stedet der medlemmer i Attac, fagforeningsfolk og medlemmer i andre sosiale bevegelser møtes for å utvikle alternativer sammen. Vi inviterer aktivister i sosiale bevegelser både i og utenfor Europa til å samles om felles mål. Vi ser fram til å kunne utvikle og fordype våre ideer og synspunkter for en bedre verden sammen med mennesker fra alle verdenshjørner.

  Gonzalo (Attac Spania): Quiero partizipar en ENA porque sé que hay muchas alternativas a esta “realidad” basada en la esclavitud mental, la desin-formación y la inconsciencia.
  ”Jeg vil delta på ENA fordi jeg vet at det finnes mange alternativer til den ”virkeligheten” vi ser i dag, bygd på mentalt slaveri, desinformasjon og manglende bevissthet”

  Se gjennom krisene og forstå den økonomiske politikken

  Hvordan oppstod bankkrisene? Hvordan fungerer finansmarkedene? Hvem lager reglene for inter-nasjonal handel og finans? Hvorfor blir noen få ufattelig rike, mens mange blir svært fattige? På ENA vil du få mulighet til å forstå mer av dagens økonomiske utvikling. Du får mulighet til å diskutere med fagfolk, aktivister og andre deltakere. Du kan utveksle tanker og ideer i et stort fellesskap, og delta i mange samlinger om ulike tema. Samtidig kan du hente inspirasjon fra et kreativt kulturprogram.

  Diskuter alternativene og bring dem videre

  Vi slåss mot at offentlige fellesgoder skal privatiseres, at markedene skal dominere samfunnet og mot brudd på menneskerettighetene. Vi ønsker å utvikle alternativer og sammen bidra til å styrke dem. Hva kan en skatt på finanstransaksjoner bidra til? Hvordan vil en globalisert og demokratisk styrt verden se ut? Hva innebærer ”avfinansialisering” av økonomien? Hva ligger i matsikkerhet, og hva mener vi med samfunnets fellesgoder?

  Styrk de sosiale bevegelsene

  Johanna (Attac Tyskland): Für mich ist die ENA wichtig, weil wir jetzt gemeinsam handeln müssen!
  ”For meg er ENA viktig fordi det trengs felles handling nå”

  Stadig flere viktige beslutninger blir tatt i Brussel – beslutninger som påvirker dagliglivet til mennesker både i og utenfor EU. Derfor er det viktig for sosiale bevegelser fra ulike land å møtes, bli kjent med hver-andre og å bygge vennskap over landegrensene. Vi kan utveksle kunnskap og erfaringer, utvikle felles aksjoner og offentlige kampanjer.

  Bli kjent og ha det gøy

  I Freiburg blir det også et bredt kulturprogram, med grunnlag for både ettertanke og avkopling. Det vil være et område der en kan slappe av, bli bedre kjent, nyte dagen og ha det moro.

  Stedet

  Albert-Ludwigs Universitet er et av de eldste universitetene i Tyskland. Denne historiske institusjonen ligger i Freiburg: Tysklands sydligste by og hoved- stad i Schwartzwald, kjent for sitt solrike og varme klima. Byen har kulturliv som en storby, samtidig som den ligger i et storslått landskap, noe som gjør den til et attraktivt reisemål.

  Registrering

  Skjema for registrering og påmelding finner du på følgende nettsted: www.ena2011.eu Ved å oppgi din epostadresse på nettstedet vil du bli holdt løpende informert gjennom nyhetsbrev.

  Koordinering av norsk deltakelse – Attac Norge: petter@attac.no Alle påmeldte vil få nærmere informasjon om arrangementet i løpet av juli.

  Thanos (Attac Hellas): Πιστεύω το ΕΝΑ είναι σημαντικό για να δείξουμε ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να κτίσουμε ένα άλλο μέλλον.
  ”Jeg synes ENA er viktig for å vise hvilke alternativer som finnes for å bygge en annen framtid”

  Innkvartering Du kan ta med sovepose og overnatte i telt eller i en idrettshall. Slik overnatting er inkludert i deltakeravgift en. Du kan også leie rom i et pensjonat eller hotell i nærheten av konferansen. Felles norsk overnatting blir på campingplassen. Dersom du velger overnatting i telt vil du automatisk bli plassert med de andre norske.

  Hvordan komme dit?

  Det blir satt opp felles transport fra Oslo. Vi drar med buss fra Oslo den 08. august kl. 08.00, og kommer til København kl. 16.20. Derfra drar vi med nattoget kl. 18.20, og våkner friske og utvilte i Freiburg neste morgen kl. 09.39. Avreise hjem igjen er med nattog fra Freiburg kl. 19.15 den 14. august, og vi er i København kl. 10.02 neste dag. Derfra tar vi turen over til Malmø, hvor bussen går kl. 11.20 og er fremme i Oslo kl. 19.30. På toget sover vi i kupeer med 6 sovebenkeri hver kupe. Hele turen koster kun 700 kroner for studenter og arbeidsledige, og 1000 kroner for andre. Meld deg på felles transport i dag på mail til ena@attac.no. NB – få ledige togbilletter til denne prisen, dersom prisen på togbillettene går opp vil også prisen på hele reisen gå opp.

  Deltakeravgift

  Avgiften dekker adgang til konferansen og kultur- programmet, mat under oppholdet – tre måltider om dagen i kantina på universitetet – overnatting i telt eller idrettshall og gratis kollektivtransport i Freiburg under hele oppholdet. Normalpris: 115 euro, Redusert pris 95 euro, Støttepris 130 euro.

 • juni 2011

 • 26. juni - 18:30 - 20:00, Musikkhuset

  Visning: Sjokkdoktrinen

 • 22. juni - 14:00, Over hele verden også i

  Stor dag for liten skatt – Global aksjonsdag for finansskatt

  Etter den svært vellykkede globale aksjonsdagen i februar, blir 22. juni en «Stor dag for liten skatt».
  Aksjonsdagen markerer at kampanjen for finansskatt internasjonalt og nasjonalt er vokser stadig i styrke, bredde og mangfold. Samtidig er det også en mulighet til å påvirke viktige beslutningstakere i forkant av G20-toppmøtet i november.

  EUs finansministre skal møte den 15. juni og Europarådet skal møte 23. og 24. Dette vil være et viktig øyeblikk i valgkamp kalenderen for å påvirke beslutningstakere i forkant av G20 i november. FTT coalitons rundt om i verden vil forsøke å få dekning i nasjonale medier av deres kampanje handling.

  I Oslo vil det være en aksjon på Youngstorget kl. 1400

 • 19. juni - 19:00, Youngstorget

  DEMOCRACIA REAL YA! Oslo

  Over hele Europa demonstrerer unge og arbeidsledige mot et system som har kollapset. Det startet med den arabiske våren, der korrupte diktatorer ble kastet av folkelige opprør, og fortsatte med den spanske 15M (15.mai)-bevegelsen som protesterte mot både et korrupt spansk system og mot et økonomisk-politisk system som angriper den sosiale solidariteten og tryggheten i Europa (les mer…). IMF, EU-kommisjonen og den europeiske sentralbanken dikterer kutt på alle fronter, kutt som først og fremst rammer vanlige folk. Finanselitene får fortsette som før, til tross for at det er deres krise.

  Over hele Europa lyder det derfor:
  Ta til gatene! Take the streets! Tome la calle!

  19. juni kl 19 skal mennesker over hele verden vise sin motstand mot de usosiale og urettferdige kuttene etter finanskrisa ved å ta til gatene!

  En løs gruppe organisert gjennom Facebook arrangerer en støttedemonstrasjon i Oslo. Attac Norge oppfordrer alle til vise solidaritet med alle de som nå betaler regninga for finanskrisa! Møt opp på Youngstorget søndag 19. juni kl. 19!

  Facebook-event og Facebook-siden Global Revolution: Democracy Now (Oslo).

 • 17. juni - 19. juni - 00:00, Aegina

  Attac-sem

  Attac-sem er de internasjonale møtene i Attac-nettverket.

 • 9. juni - 14:00 - 18:00, Solidaritetshuset

  Solidaritetshusets åpningsseminar: Hva skal vi med solidaritet?

  Solidaritetshusets åpningsseminar
  HVA SKAL VI MED SOLIDARITET?

  Torsdag 9. juni kl 14- 16
  Formell åpning av Solidaritetshuset kl 16- 18

  Solidaritetshuset har flyttet til nye lokaler. I den anledning ønsker husets organisasjoner å invitere til åpningsseminar. Tema blir selvfølgelig solidaritet.
  Etter seminaret blir huset formelt åpnet. Forfriskninger og fingermat. Senere blir det solidaritetspils for alle som vil.

  PROGRAM FOR SEMINARET:
  Velkommen ved Heidi Lundeberg, Solidaritetshuset

  Steinar Stjernø:
  Hva er solidaritet?

  Judith Klein:
  Solidaritet i veldedighetens tid

  Knut Kjeldstadli:
  Hvem representerer vi og hvem jobber vi for?

  Stig Traavik:
  Solidaritet og konflikt

  Kort ordskifte.

  PÅMELDING til solidaritetshuset1@gmail.com
  Gi beskjed om du ønsker å komme bare på seminaret kl 14-16, eller hele arrangementet.

   

  Solidaritetshuset består av

  Afghanistankomiteen i Norge
  Attac Norge
  FIVAS – Foreningen for internasjonale vannstudier
  LAG – Latin-Amerikagruppene i Norge

 • mai 2011

 • 31. mai - 09:00 - 18:00, Europa-parlamentet

  Austerity, debt, social destruction in Europe: stop !

  Internasjonal konferanse mot nedskjæringer og finanskrise, for økonomiske alternativer. Mer informasjon her

 • 31. mai - 00:01 - 23:59, Hele landet

  Attac 10 år!

  Attac fyller 10 år i dag!

 • 46 47 48 49 50 51 52 53