Attac Norge

Nyhetsbrev
Januar/februar 2012

%

Problemer med å lese eposten?
Klikk her

I dette nyhetsbrevet

Andre nyheter

Høring om land-for-land-rapportering

Et av de viktigste virkemidlene mot skatteparadis er land-for-land-rapportering for selskaper. Derfor er det gledelig at norske myndigheter nå utreder å innføre slik rapportering for bedrifter i Norge. Forslaget var nylig ute på høring, og Attac leverte en positiv, men kritisk høringsuttalelse.

Finansskattartikkel for UD

I Utenriksdepartmentets nylig utgitte artikkelsamling om finansiell åpenhet bidrar nestleder Ingerid S. Straume og styremedlem Petter Håndlykken med. en artikkel om finansskatt. Denne artikkelen er et bidrag for å øke kunnskapen om finasskatt blant våre folkevalgte og aktivister, med mål om at Norge ser mot Frankrike.

Attac Blindern med seminar om eurokrisa

Attac Blinderns semesterstartmøte handlet om Eurokrisa og hadde et prominent panel med Dag Seierstad, Ali Esbati, Petter Håndlykken og Linda Skjold Oksnes til å debattere årsaker og løsninger. Semesterstartmøtet ble en fin opptakt til det som nok blir et av Attac viktigste temaer i år.

Robot-bråk på Børsen

Bruken av finansroboter på Oslo Børs er nå så omfattende at menneskelige dagsspekulanter blir presset ut av markedet. I flere medieoppslag så har de nå begynt å krever regulering. I Attac har gråter vi ikke over dagsspekulantenes tapte profitt, men finansroboter fører i seg selv til mer skadelig spekulasjon så vi støtter kravene om mer regulering.

Hva skjer i Attac

Følg Attac på Facebook Følg Attac på Twitter

Frankrike går foran med finansskatt

Sarkozy vil innføre finansskatt i Frankrike

Et ofte brukt argument mot å innføre finansskatt har vært at det må innføres av mange land samtidig, helst globalt, for å lykkes, og mange politikere har skjøvet dette foran seg i en serie uforpliktende vedtak. Frankrike bryter nå med disse uforpliktende vedtakene om at “man vil innføre finansskatt hvis noen andre gjør det først” og velger å gå foran. I en TV-tale 29. januar erklærte Nicholas Sarkozy at han vil innføre finansskatt i Frankrike snarest. Vil Norge følge opp?

Landsmøte 2012

Leder Benedikte Pryneid Hansen stiller til gjenvalg etter en framgangsrik periode med medlemsvekst og mer oppmerksomhet om Attac og våre saker enn på lenge.

Landsmøtet 2012 går straks av stabelen. Landsmøtet er Attacs høyeste organ, og består av valgte delegater fra alle lokallagene. Landsmøtet bestemmer hva Attac skal jobbe med det neste året, og velger styre, arbeidsutvalg og leder. Altså det viktigste politiske møtet i år for alle som er opptatt av å tøyle en løpsk finansøkonomi. Hvis du ikke har et lokallag der du bor, men vil jobbe i Attac i året som kommer, så er det mulighet for å få komme på landsmøtet som observatør og møte resten av organisasjonen. Ta kontakt med oss på attac@attac.no hvis det er av interesse.

Nye ansettelser i Attac

Vår organisasjonssekretær gjennom 5 år, Frøydis Olaussen, slutter 29. februar og flytter til Bergen. Attac ønsker henne lykke til og regner med at kampen mot skatteparadis i Bergen får et kraftig oppsving. Den som overtar som ny organisasjonssekretær er Nadia Falch Bandak. Nadia har nylig kommet hjem fra Vestbredden hvor hun var ledsager for Kirkens Nødhjelp. Før oppholdet på Vestbredden jobbet hun som redaktør og organisasjonssekretær for Internasjonal Reporter. Nadia har også arbeidserfaring fra UNICEF og offentlig statsforvaltning, og har en master i Midtøsten-politikk. Nadia er allerede på plass på kontoret fra 15. februar, og vil nok møte organisasjonen på landsmøtet. >Rett før jul ansatte vi også ny redaktør for magasinet Utveier, Petter Slattrem Titland.

Du har mottat denne eposten fordi du er tilmeldt Attac Norges nyhetsbrev. Du kan melde deg av når du vil ved å sende en mail til nyhetsbrev-leave@attac.no. For andre henvendelser bruk attac@attac.no

Attac Norge - Fredensborgveien 6, 0177 OSLO - Telefon: (+47) 22 98 93 04

Dette nyhetsbrevet er støttet av Norad