Attac Norge

Attac Norges nyhetsbrev
Mars/April 2011

Problemer med å lese eposten?
Klikk her

Hva skjer i Attac

Andre nyheter

Ny rapport om Land-for-land-rapportering i Norge

Publish What You Pay har fått laget en juridisk betenkning om muligheten for å innføre land-for-land-rapportering for norsk utvinningsindustri. Land-for-land-rapporteringer et av de viktigste virkemidlene mot skatteparadis. Amerikansk utvinningsindustri har allerede blitt pålagt et slik system, den juridiske betenkningen åpner for tilsvarende i Norge. Rapporten finner du her og du kan lese Utenriksdepartmentets positive omtale her . Du kan lære mer om land-for-land-rapportering i dette heftet fra Attac og PWYP.

Nytt Utveier kommer straks

Hvis du er Attac-medlem så får du snart årets første nummer av Utveier i postkassa. Her kan du blant annet lese om World Social Forum, Europas studentopprør og euro-samarbeidet.

Husk medlemsavgiften

Vi har nå sendt ut kontingentkrav til alle medlemmer. Hvis du ikke har fått brev i posten så si gjerne i fra til oss på attac@attac.no. Blir kontingentkravet liggende sammen med annen post, og så glemt? Hvorfor ikke gå over til AvtaleGiro. Det sparer deg for arbeid, oss for arbeid og også litt papir. For å opprette Avtalegiro så kan du fylle ut og sende oss skjemaet som fulgte med kontigentkravet, eller du kan laste det ned herfra. Noen banker lar deg også opprette Avtalegiro-avtale med oss direkte fra nettbanken.

Følg Attac på Facebook Følg Attac på Twitter

Europa-parlamentet gikk inn for finansskatt

8. mars stemte et flertall i Europa-parlementet for en innføring av finansskatt. Parlamentet ønsker en innføring av finansskatt på globalt nivå, men mener også at EU-området burde innføre en slik skatt som et første skritt. Dette er andre gangen at Europa-parlamentet har bedt om en slik skatt, men EU-kommisjonen motarbeider forslaget etter sterkt press fra finansindustriens lobbyister. Les mer om vedtaket på våre nettsider og.

skriv under for finansskatt i EU her!

EU-parlamentet går inn for finansskatt

Nytt hefte om finansskatt

Attacs nye finansskatthefte

Attac har laget et nytt hefte om finansskatt og finanskrisen. Les mer om heftet her.Heftet kan bestilles fra Attac ved å sende en mail til hefte@finanskatt.no. Snart kommer også en kampanje- og ressursside på finansskatt.no.

Europeisk Sommeruniversitet 2011

European Network Academy 2011 - Creating our common future

Sett av uka 9. august til 14. august i sommer. Da blir det European Network Academy, en samling for aktivister i sosiale bevegelser i hele Europa. Det er det europeiske Attac-nettverket som i fellesskap arrangerer, men både fagforeninger og aktivister i andre sosiale bevegelser er invitert. Mer informasjon finner du på www.ena2011.eu.

Du har mottat denne eposten fordi du er tilmeldt Attac Norges nyhetsbrev. Du kan melde deg av når du vil ved å sende en epost til nyhetsbrev-leave@attac.no

Attac Norge - Fredensborgveien 6, 0177 OSLO - Telefon: (+47) 22 98 93 05

Dette nyhetsbrevet er støttet av Norad