Attac Norge

Nyhetsbrev
Mars/April 2012

%

Problemer med å lese eposten?
Klikk her

I dette nyhetsbrevet

Andre nyheter

Helt nytt Utveier

Utveiers første nummer i 2012 er nå på vei til postkassa til alle medlemmer og abonnenter. Tema denne gangen er klimarettferdighet, og med ny redaktør så har bladet også fått helt ny tidsriktig utforming. De som er i Oslo kan delta på lanseringen i morgen, 2. april, på Sound of Mu.

Vellykket landsmøte

Attacs landsmøte 25. og 26. februar var en hyggelig affære med mye god politikk, konstruktive debatter og bra stemning. Benedikte Pryneid Hansen ble gjenvalgt som leder og har med seg et nytt, men entusiastisk arbeidsutvalg og styre for 2012. Les mer om landsmøtet på attac.no

Nordisk Sommerforum og Globaliseringskonferanse

I sommer blir det samles Attacere fra hele Norden på sommerforum. Det blir politikk, kultur og sommerhygge andre uka i august på leirstedet Barnens Ö, ikke så langt fra Stockholm. Sett av dagene 8. til 12. august allerede nå, og følg med her for oppdatert informasjon etterhvert. Sett også av noen dager til høsten, for 1. til 4. november blir det igjen Globaliseringskonferanse i Oslo.

Husk medlemskontingenten

Vi sender igjen ut kontingentkrav, så følg med i postkassa og husk å betale så vi kan fortsette vårt arbeid for å gjøre en annen verden mulig. Hvis kontingentkravet blir borte i papirbunken på kjøkkenbenken så er kanskje avtalegiro et bedre alternativ for deg. Får du ikke kontingentkravet i posten så har vi kanskje ikke riktig adresse og setter stor pris på om du gir oss oppdaterte opplysninger.

SMS-innmelding

Nå er det litt lettere å melde seg inn i Attac, det holder med en SMS med kodeordet ATTAC til 2030. Bruk det til å verve venner og kjente som ennå ikke har fått meldt seg inn.

Hva skjer i Attac

Følg Attac på Facebook Følg Attac på Twitter

Globalt Attac-møte i Tunisia

Globalt Attac-møte i Tunisia

Denne helgen er det møte i det globale Attac-nettverket i Tunisia. Tunisia var stedet der den arabiske våren startet, et opprør som siden har spredd seg og inspirert langt utover arabiske land, gjennom 15M-bevegelsen i Spania og Occupy Wall Street i USA. Attac Tunisia eksisterte før opprøret startet og deltok aktivt sammen med andre demokratiske krefter i å styrte regimet på fredelig vis. Benedikte Pryneid Hansen representerer Attac Norge, og bildet over er fra et møte med arrangørene av neste års Verdens Sosiale Forum som også blir i Tunisia.

Oljefondets rolle i krisa

I en pressemelding i forbindelse med Oljefondets årsrapport nå i mars påpekte Attac fondets rolle i den pågående krisa i Europa. - Ved å opptre som «åger-karl» i stort europeisk format bidrar oljefondet og norske politiske myndigheter til svekking av offentlig velferd, en ekstrem fattigdomsutvikling i Sør-Europa og en arbeidsløshet blant ungdom opp mot 40-50 prosent i land som Hellas og Spania, sa Benedikte Pryneid Hansen.

Refleks-debatt med utenriksministeren og Attac

Attac-lederen i debatt med utenriksminister Jonas Gahr Støre, Høyre-leder Erna Solberg, økonomiprofessor Ole Gjølberg og nestleder i Nei til EU, Hildegunn Gjengedal.

Utenriksdepartmentets Refleks-program arrangerte 27. mars debatt om Norges rolle i krisa, på Universitetet for miljø- og biovitenskap. Til til tross for at krisa ikke har rammet oss hardt var interessen på topp blant studentene på Ås, og salen var fullsatt. Les mer i rapport fra møtet eller se opptaket av hele møtet selv.

Kampanjegruppe for skatteparadisfrie soner

Hovedkampanjen vår i år blir å innføre "skatteparadisfrie soner" i norske kommuner og offentlige institusjoner, og styret har opprettet en kampanjegruppe for å jobbe med dette. Gruppa vil komme i tillegg til Skattegruppa, og være mer aktivistisk og kampanjeorientert. Vil du være med å drive denne kampanjen framover, så si ifra skatteparadis@attac.no. Les mer om kampanjegruppa og arbeidet her.

1. mai med Attac

Tradisjonen tro vil Attac markere 1.mai. I år er Benedikte Pryneid Hansen en av talerne på Youngstorget, sammen med AUF-leder Eskil Pedersen og LO-leder Roar Flåthen, og Attac vil ha vår egen seksjon i toget, gjerne med SambAttac til å skape liv. Også i andre byer vil nok Attac markere seg på 1.mai, så ta kontakt med ditt lokallag for å høre mer eller få igang noe.

Vi vil bli flere på Facebook

Attac har nærmere 3000 medlemmer, men kun i underkant av 1000 følgere på Facebook. Dette er en liten oppfordring til dere som får nyhetsbrevet om å også følge med oss på Facebook. Gå til facebook.com/AttacNorge og trykk på Lik. (Hvis du ikke bruker Facebook så kan du overse oppfordringen).

Du har mottat denne eposten fordi du er tilmeldt Attac Norges nyhetsbrev. Du kan melde deg av når du vil ved å sende en mail til nyhetsbrev-leave@attac.no. For andre henvendelser bruk attac@attac.no

Attac Norge - Fredensborgveien 6, 0177 OSLO - Telefon: (+47) 22 98 93 04

Dette nyhetsbrevet er støttet av Norad