Copy
Attac %
Som alle andre er Attac påvirket av pandemien og smittvernstiltakene. Landsmøtet som skulle vært 13. og 14. mars måtte avlyses, men et nytt styre ble valgt med digitalt valg.
Men vi fortsetter vårt politiske arbeid som ikke blir mindre viktig i en krisesituasjon. I dette nyhetsbrevet kan du lese litt om det vi har jobbet med de siste månedene.

Algoritmepolitikk

Fra å være et ord i mattematikken har algoritmer de siste årene blitt helt sentrale deler av vår hverdag gjennom utviklingen av kunstig intelligens. Les deg opp på hva det vil si i artiklene under:
Isolasjon eller ikke? Algoritmen bestemmer i Kina. Men den sender også informasjon til politiet. I USA brukes algoritmer til å avgjøre hva sykeforsikringen skal betale for. Skal vi alle overlate vanskelige etiske og politiske problemer til algoritmene?
Isolasjon eller ikke? Algoritmen bestemmer i Kina.
Øyne, ører, kinn å klappe på
Selskapet Clearview AI tilbyr programvare som gjenkjenner ansikter ved å støvsuge internett for bilder. Les om hvorfor det er viktig å stoppe private som tjener seg rike på dataene vi produserer.
Der hvor andre aktører må følge GDPR og spørre brukerne sine om tilgang til dataene deres har Google et hvelv med data som de kan hente ut når de ønsker det, uten å måtte ta hensyn til irriterende ting som lover og moral. Men nå må kanskje Google betale for sine synder.
Google anklages for å være i strid med GDPR
Synes du at en algoritme skal få bestemme om du blir ansatt eller ikke?
Synes du at en algoritme skal få bestemme om du blir ansatt eller ikke?
98 prosent av de 500 største selskapene i verden benytter seg av automatiserte rekrutteringssystemer, men teknologien holder ikke det den lover og reguleringene for bruken er fraværende.

Handelspolitikk

Camilla Hansen har vært handelsaktivist i mange år, og er nå politisk rådgiver i Attac. Hun går i dybden på handelsavtalene som forhandles frem bak skjulte dører og utenfor medienes søkelys, og skriver om det så du også kan få det med deg. Les artiklene hennes her:
Les om handelsavtalen som truer regnskogen
Mens korona-pandemien henger over oss alle er det lett å glemme at regnskogen i Amazonas stod i flammer tidligere i vinter. Likevel er det grunn til bekymring for at en handelsavtale med Brasil og de andre Mercosur-landene vil true regnskogen igjen.
Handelsavtalen øker risikoen for en ny finanskrise
I kjølvannet av Brexit truer en transatlantisk handelsavtale som setter både TTIP og TISA i skyggen.
Les om avtalen Boris Johnson og Donald Trump forhandler om.
Facebook
Twitter
Instagram
Website

Vår adresse er:
Attac Norge
Kolstadgata 1
0652 Oslo, Norge 

Vil du endre hvordan du mottar dette nyhetsbrevet?
Du kan endre dine innstillinger eller melde deg av.