Copy
Attac Norge %

Vi ønsker dere en riktig god jul

Vi lever i en tid med store politiske omveltninger, og hvor mange av de verdiene vi tror på og kjemper for utfordres. Det kan være lett å miste håpet når både økonomi, klima og menneskerettighetene trues.

Likevel så er det takknemlighet jeg føler på, når jeg nå setter meg ned for å skrive en julehilsen til alle dere. For sammen så har vi klart å sette dagsorden og deltatt i de store, viktige samfunnsdebattene.

Det er viktig å minne hverandre på alt vi har fått til sammen. For takket være iherdig innsats fra våre aktivister, samarbeidspartner og medlemmer har vi oppnådd mye og vunnet viktige kamper.

Fra Arendal i sør til Sør-Varanger i nord har kampen for skatterettferd har pågått gjennom hele året. Lokale ildsjeler har tatt kampen mot skatteparadisene, og krevd at deres kommuner skal bli skatteparadisfrie. Dette engasjementet er et tydelig tegn på at folk begynner å bli utålmodige, og viser at kampen mot skatteparadisene kan vinnes nedenfra. For når de store internasjonale initiativene lar vente på seg, så må endringen skje i gata, i lokalavisa og på kommunehuset.

Endringer i den internasjonale handelspolitikken må også skje fra grasrota. For vi kan ikke sitte stille og se på at Norge velger markedsadgang foran regnskog eller menneskerettigheter bak lukkede dører.

Da vi nylig lanserte vår nyeste kampanje mot den udemokratiske datahandelsavtalen, ba vi også «dere» om hjelp. Nesten tusen personer har signert oppropet, og sagt nei til å overlate enda mer makt til dagens teknologigiganter. For kampen om vår data og fremtidens velferd skal ikke vinnes av Google eller Facebook, men av oss.

Vi har fortsatt en jobb å gjøre for å få våre alternativer på dagsorden. Systemendring og mindre ulikheter krever pågangsmot og utrettelig innsats, og sterkt samarbeid. Jeg er overbevist om at en annen verden er mulig.

Med ønsker om en god jul og en ny økonomi fra Attac Norge,
ved leder Martine Kopstad Floeng

 

Martine Kopstad Floeng
Romjulslesning?
Lang reise hjem til jul? Dødtid mens du venter på at ribba skal bli ferdig og pakkene skal åpnes? Eller bare litt ekstra tid i romjula? Å bruke tiden til å lese om investeringer høres kanskje ikke så fristende ut, men hvis du ikke har lest våre tre langlesninger om internasjonale investeringer, så er det vel anvendt tid:

Norske millioner skylte i land

I Vietnam var Norge som investor involvert i landets største
miljøkatastrofe.

Les historien om hva som skjedde og hva vi i Norge kan gjøre.

 

Cyanid og en juridisk gullgruve

I Romania vant folket en stor miljøkamp, men må ta omkamp i en lukket internasjonal domstol.
Les historien om hvordan befolkningen i et av Europas fattigste land kjemper for miljøet.

 

Ferie på okkupert land

I Palestina tjener multinasjonale selskaper gode penger på okkupert land.
Les historien om ulovlige ferietilbud og menneske­rettigheter!

 
Aktuelt fra bloggen
Avtalen mellom Trump og Boris vil bli giftig
«Avtalen vil bli TTIP på stereoider»
Etter Brexit lover Donald Trump og Boris Johnson en massiv handelsavtale mellom USA og Storbrittania, som i følge lekkasjene blir verre enn noen handelsavtale verden har sett så langt.
Norge ligger på verdenstoppen når det gjelder å ta i bruk ny teknologi, og digitaliseringsministeren fronter en ambisiøs og progressiv digitaliserings-strategi.
«Skal Norge lykkes med Astrups ambisiøse digitaliseringseksperiment, er det viktig å ikke bare skape eufori»
Stipendiat ved UiB, Anja Salzmann, etterlyser mer kritisk tenkning og debatt rundt digitaliseringen.
Walmart ønsker at politiet skal slå enda hardere ned på chilenske demonstranter
«Walmart kreverat myndighetene setter inn avskrekkende tiltak for å gjenopprette lov og orden»
Chile er et av landene som denne høsten har vært preget av enorme demonstrasjoner mot korrupte myndigheter og manglende demokrati. Det har ført til at amerikanske Walmart bruker en handelsavtale til å saksøke Chile.
Les mer på bloggen om krise i WTO, fagforeningsknusing for nye sykkelbud og hvor mye digitale giganter egentlig snyter på skatten.
Lyst på noe annet enn den siste Star Wars-filmen, Frost 2 og Tre nøtter til Askepott?
Innen 2030 skal verden utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stanse klimaendringene. Kan tre ungdommer gjøre en forskjell?
Se webserien Mission Impact i julen!
Lyst på noe annet enn den siste Star Wars-filmen, Frost 2 og Tre nøtter til Askepott? Se webserien Mission Impact i julen!
Følg oss på Twitter
Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram
Attac.no

Vår adresse er:
Attac Norge
Kolstadgata 1
0652 Oslo, Norge 

Vil du endre hvordan du mottar dette nyhetsbrevet?
Du kan endre dine innstillinger eller melde deg av.