Copy
ATTAC %

Tillate eller tilgi?

Hvorfor tillater vi at Facebook, Google og andre overvåker alt vi gjør fordi de skal selge reklame? Det er på tide med et generelt forbud mot overvåkning.
Hege Skarrud skriver nå fast i Klassekampen, men om du ikke har abonnement så kan du lese innlegget på våre nettsider.
Er det OK med overvåkning?
Brexit er ikke riktig medisin

Brexit er ikke riktig medisin

Ulikheten ble ikke skapt av et EU-medlemskap alene, det er frihandelsavtaler vi må til livs, skriver Attac-leder Hege Skarrud i Nationen der hun også er fast spaltist. Har du ikke abonnement på Nationen kan du lese innlegget på våre nettsider.

 
Hvilken dag er din dommedag?

Foretrekker du å lytte istedenfor å lese?

Følg med på podcasten «Hvilken dag er din dommedag?» med Attac-leder Hege Skarrud og utreder i Manifest Analyse Jonas Algers som på ganske lettbeint vis tar for seg litt tyngre politiske temaer som frihandelsavtalen med Brasil, grønn innovasjon eller om strømkrisa skyldes miljøvern.
Jens Stoltenberg (Foto:  Håkan Dahlström via Flickr. Brukt med Creative Commons-lisens)
Nytt politisk notat: Sentralbankstyring i krisetid
I dag ble Jens Stoltenberg utnevnt til ny sentralbankssjef i Norge. Vi sendte sporenstreks notatet «Sentralbankstyring i krisetid» i posten med en oppfordring om ta i bruk den pengepolitiske verktøykassa for å løse klima- og naturkrisa.

Hva skjer i Attac?

Attac er heldigvis mer enn Hege Skarruds faste spalter og podcast. Lokallagene og arbeidsgruppene våkner opp av pandemi-dvalen nå i februar og kalenderen fylles opp med arrangementer.
Attacs landsmøte 2022
Det viktigste som skjer for Attac Norge framover er selvfølgelig landsmøtet 26. og 27. mars. Det er åpent for påmelding (alle medlemmer kan være observatør), og lokallag og arbeidsgrupper er i gang med å velge delegater. Følg med på nettsiden for saker og sakspapirer.

Valgkomiteen etterlyser også innspill, og har du tanker om hvem som burde inn i styret eller kanskje har lyst selv så kan du melde fra innen 13. februar her. Har du andre saker eller forslag til landsmøtet, så er det fortsatt mulig å melde inn disse innen 15. februar.

Årsmøte i Attac Aust-Agder

9. februar kl. 18:00
Hong Kong Restaurant, Arendal

Årsmøtet er for alle medlemmer i Aust-Agder, og velger kontaktperson og økonomiansvarlig, delegater til landsmøtet og legger planer for året som kommer.
Lokallaget har sendt ut innkalling, men hvis du ikke har fått den så ta kontakt.  De som vil kan også komme en time før for en sosial middag før møtet.

PubAttac

9. februar kl. 20:00
Mastermind, Oslo

Samme dag er det også mulighet til å være sosial med Attac-aktivister i Oslo når PubAttac gjenoppstår etter nesten 2 års dvale. Vi møtes på puben Mastermind på Grønland denne kvelden.
Alle med noen som helst tanker om Attac (det være at en er aktivist, har vært, vil bli, eller bare digger Attac) så kommer en og tar ens ønskede leskedrikk sammen med andre Attac'ere.

Filmvisning: Battle of Seattle

15. februar kl. 18:00
Studenterhuset, Oslo

Studentlaget i Oslo er i gang igjen og inviterer til filmvisning med innledning på Studenterhuset i Schultz' gate.

Årsmøte

22. februar kl. 18:00
Studenterhuset, Oslo

Uka etterpå har Studentlaget årsmøte samme sted.
Ble du inspirert av spalten i Klassekampen, eller bare generelt er lei av overvåkning og teknologigigantenes monopolmakt så kan du bli med på vårt

Kampanjeseminar: Temme teknologigigantene

17. februar, kl 17:00 – 20:00
Frivillighetshuset, Oslo
Meld deg gjerne på via nettsiden.
Demokrati eller teknologigiganter
Følg oss på Twitter
Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram
Attac.no
Vår adresse er:
Attac Norge
Kolstadgata 1
0652 Oslo, Norge 

Vil du endre hvordan du mottar dette nyhetsbrevet?
Du kan endre dine innstillinger eller melde deg av.