Copy
Attac %

4. - 6. september

Globaliserings­konferansen hjemmefra

Årets globaliseringskonferanse blir først og fremst digital med webinarer istedenfor seminarer. Fordelen er at det blir gratis å delta og du kan delta hjemmefra.
Globaliseringskonferansen er et samarbeid mellom 69 organisasjoner og er er Norges største samling av sosiale bevegelser. En møteplass for alle som er interesserte og engasjerte i samfunn, politikk, kultur og internasjonale spørsmål. Den arrangeres annenhvert år, og hovedkonferansen har i år blitt flyttet til 2021, men et litt mindre program går av stabelen nå i starten av september.
Under finner du Attac Norges program på globaliseringskonferansen, men det er selvfølgelig mange andre interessante møter også. Hele programmet finner du på globalisering.no
Våre møter er:
4. september – 18:00 - 19:15, Månefisken og digitalt

Globaliseringskritikk i en digital verden – Stordata, teknologiganter og motmakt

Hvordan har disse teknologigigantene blitt tildelt plass øverst på tronen i samfunnet? Hvordan kan vi ta tilbake demokratisk kontroll i den digitale verdenen? Hva kan vi lære av den globaliseringskritiske bevegelsen på 90-tallet og Occupy-bevegelsen etter finanskrisen? Hvordan mobiliserer vi til en ny bølge av motstand mot slik globalisering, og får gjennomslag?
Illustrasjonsfoto robot
Dette er et av konferansens plenumsmøter, og her er det også mulig å delta fysisk på Månefisken i Oslo. De internasjonale innlederne vil delta gjennom video-overføring eller -opptak, mens panelet vil diskutere i salen på Månefisken.

Innledere:

Kandisk-britiske Cory Doctorow er science fiction-forfatter, aktivist, journalist og blogger.  Han har vært en av de mest sentrale stemmene i digital politikk siden starten av 2000-tallet, gjennom blant annet bloggen Boing Boing og nå nettstedet pluralistic.net, og gjennom sine bøker, foredrag, aktivisme og i organisasjonen Electronic Frontier Foundation.
Indiske Parminder Jeet Singh er daglig leder for IT for Change. Få har så godt grep om den digitale politikken og verdien av data som han. Mange snakker om teknologi-gigantenes makt, men IT for Change jobber med hvordan vi kan demme opp for dem og sikre demokratiet isteden.
Ingrid Harvold Kvangraven er utviklingssøkonom og universitetslektor i York.  Hun er stifter og redaktør for bloggen Developing Economics, er stifter og styremedlem i gruppen Diversifying and Decolonising Economics.
Etter innledningene blir det paneldebatt med Hege Skarrud (leder i Attac Norge), Asbjørn Wahl og Dag Hareide.
4. september – 14:00 - 15:00, Månefisken og digitalt

Krise, demokrati og sosiale bevegelser: Hvor står vi etter Covid-19?

I året før koronautbruddet så vi store folkelige bevegelser samle seg mot makta i mange land verden rundt, fra Chile og Brasil til Hong Kong og Libanon. For mange var de en inspirasjon for hverandre, selv om de kjempet selvstendige kamper. Så kom korona. Hvordan påvirker dette oss og hva gjør vi nå?
Illustrasjonsfoto sosiale bevegelser
På dette møtet får vi innledninger fra ugandiske Hellen Akwii Wangusa, israelske Sahar Vardi og Michael Roberts.
Dette er et av konferansens plenumsmøter, og her er det også mulig å delta fysisk på Månefisken i Oslo. De internasjonale innlederne vil delta gjennom video-overføring eller -opptak, mens panelet vil diskutere i salen på Månefisken.

6. september kl. 12:00 til 13:00 med Jitsi Meet

Handel og investeringer mot mennesker og miljø

Dagens handels- og investeringsavtaler setter storselskapenes interesser foran mennesker og miljø. Hva kan vi gjøre? På dette møtet vil vi både se på hvorfor dagens handels- og investeringsavtaler er skadelige for miljø og klima, hva som har skjedd under COVID-19, og diskutere løsninger. Hva er alternativene til det rådende handelsregimet? Hvordan kan handelsavtaler som setter mennesker og miljø først se ut?

6. september kl. 12:00 til 13:00 med Jitsi Meet

EFTA-MERCOSUR-avtalen:
Frihandel eller solidaritet i koronatider?

Da Amazonas sto i brann i august 2019, ble en ny handelsavtale mellom EFTA og MERCOSUR-landene Brasil, Argentina, Uruguay og Paraguay ferdigforhandlet, bak lukkede dører. En bred allianse av sivilsamfunns- miljø-, og bondeorganisasjoner i Norge mener at denne avtalen bør bli avvist på Stortinget.
Mer info om innledere kommer snart. Følg med på nettsidene våre og Facebook.
 

Følg Attac Norge på Facebook
Følg Attac Norge på Twitter
Følg Attac Norge på Instagram
Gå til nettsiden vår
Vår adresse er:
Attac Norge
Kolstadgata 1
0652 Oslo, Norge 

Vil du endre hvordan du mottar dette nyhetsbrevet?
Du kan endre dine innstillinger eller melde deg av.