Copy
Attac %
Norges Bank trenger et nytt bærekraftsmandat. Les mer i vårt nye notat.

Nytt politisk notat:
Sentralbankstyring i krisetid

Klima- og naturmangfoldskrisa krever alle på dekk. Også Norges Bank har verktøy som kan brukes i møte med klimakrise og naturkrise. I vårt nye notat «Sentralbankstyring i krisetid» ser vi på hva som ligger ubrukt i den pengepolitiske verktøykassa.
Vi vil ha et nytt mandat for Norges Bank som ikke styrer etter luftige inflasjonsmål, men legger vekt på en bærekraftig økonomi for klima og natur.

Podcast fra Attac og Manifest

Attac-leder Hege Skarrud og utreder hos Manifest Analyse, Jonas Algers, har slått seg sammen for å lage podcasten «Hvilken dag er din dommedag?».
Vi har savnet en podkast som evner å se hvordan økonomien i dag henger sammen med klima- og naturmangfoldskrisa, på en morsom og lavterskel måte. Så da lagde vi den sjæl, sier skaperne. Det blir uhøytidelig stemning og galgenhumor, men dyptgående og aktuelle kommentarer på økonomisk politikk.
Første og andre episode er allerede ute.
Hvilken dag er din dommedag? Podcast fra Attac og Manifest

Bli med Attac på Globaliseringskonferansen

Neste helg, fra fredag 19. til søndag 21. november, er det klart for Globaliseringskonferansen 2021, stedet for deg som vil forstå og forandre verden!

Det blir tre dager med politikk, musikk, samfunnskritikk, kunst, teater, film, fest og fellesskap! Attac har i år fem møter på konferansen, men det er også mye annet som er verdt å få med seg.

Kjøp billett her

Fredag 19. november kl 12:00 - 13:30: Hvordan ta tilbake makta i den digitale økonomien?

Digitaliseringen av samfunnet skjer i en enorm hastighet. Det er informasjonen vi skaper i form av data som gjør denne digitaliseringen mulig. I dag eier kun seks selskaper 70 % av verdens innsamlede data. Hvordan skal vi sikre demokratisk makt over dataene våre – og dermed samfunnsutviklingen?
 

Lørdag 20. november kl 14:00 - 15:00: Verdens Sosiale Forum og Attacs Europeiske sommeruniversitet

Norges Sosiale Forum og Attac informerer om og mobiliserer til Verdens Sosiale Forum og Attac sitt europeiske sommeruniversitet.
 

Lørdag 20. november kl 15:30 - 17:00: IMF og gjeldskriser i sør

IMF står sentralt i verdens internasjonale finansielle samarbeid, men har i stor grad vært dominert av de rike landene og bidratt til å opprettholde en skjev maktfordeling i verdensøkonomien. På bakgrunn av en ny bølge gjeldskriser i det globale sør, samles vi for å diskutere strategier for endring.
 

Lørdag 20. november kl 10:00 - 11:30: Ny låt i den handelspolitiske pipa: Hvordan skape åpenhet og demokrati rundt handelsforhandlinger?

Partiene som kom seirende ut av Stortingsvalget har alle sagt det må sikres mer åpenhet og demokrati rundt inngåelse av handels- og investeringsavtaler. Hva er nå partienes plan for å sikre dette skiftet?
 

Søndag 21. november kl 14:00 - 15:30: Bolig - Et spekulasjonsobjekt eller hjem?

Hvorfor er bolig blitt et spekulasjonsobjekt og hvilke konsekvenser får det globalt?
 

Mer informasjon og fullt program finner du på globalisering.no

Følg Attac Norge på Facebook
Følg Attac Norge på Twitter
Følg Attac Norge på Instagram
Gå til nettsiden vår
Vår adresse er:
Attac Norge
Kolstadgata 1
0652 Oslo, Norge 

Vil du endre hvordan du mottar dette nyhetsbrevet?
Du kan endre dine innstillinger eller melde deg av.