Copy
Attac %

⇧ ⇧ Har du sett den nye logoen vår? ⇧⇧

Ja, den er nesten lik den gamle, men det var på tide med en modernisering.
Du kan se ulike varianter (og laste ned når du trenger) på vår nettside.
Aksjon mot ISDS foran Stortinget
Lørdag var internasjonal aksjonsdag mot ISDS. Attac, Spire og Handelskampanjen aksjonerte i Oslo.

Aksjonsdag mot ISDS

Såkalte investor-stat-tvisteløsningsmekanismer (ISDS) er en ordning i handels- og investeringsavtaler som betyr at store selskaper har sin egen internasjonale domstolsordning. Der kan de saksøke myndighetene for milliardbeløp hvis selskapene risikerer å tape penger på lover og regler myndighetene innfører.
Les mer om hvordan dette rammer demokratiet og miljøpolitikk

For å nå miljømålene må regjeringen si opp avtaler med ISDS

I forbindelse med aksjonsdagen sendte vi, og 9 andre organisasjoner, et åpent brev til statsminister Jonas Gahr Støre med krav om å si opp handels- og investeringsavtaler som inneholder investor-stat-tvisteløsningsmekanisme.
 

Å SETTE PRIS PÅ NATUREN:
En debatt om grønne finanstiltak.

Må vi gjøre det lønnsomt for privat sektor å investere i naturvern? Er det en løsning at selskaper kompenserer naturinngrepene sine ved å restaurere natur andre steder? Og er det i det hele tatt riktig å sette en pris på naturen?

Miljø og finansgruppa inviterer til paneldebatt om grønne finanstiltak med Tone Smith (Rethinking Economics), Asbjørn Torvanger (forsker ved CICERO) og Bastian Klunde (fra konsulentbyrået Footprint).
Aktivistsamling i Arendal, 13.-14. august

13.-14. august inviterer vi igjen til aktivistsamling i solfylte Arendal.

Aktivistsamlingen er et møtepunkt for aktivister i Attac over hele landet og andre som er interessert i å lære mer om Attacs arbeid. Du er hjertelig velkommen uansett om du er en veteran eller helt ny i Attac. Det blir skoleringer om Attacs politiske arbeid, workshops, sosialt og god stemning. Dette vil du ikke gå glipp av!

Vil du være med? Meld interesse her
Europeisk sommeruniversitet 17. - 21. august, Mönchengladbach, Tyskland
I sommer samles hele Attac-nettverket og en rekke andre sosiale bevegelser til Europeisk sommeruniversitet i Tyskland. Sammen med Norge Sosiale Forum tilbyr Attac reisestøtte til norske aktivister som vil delta.
Selve sommeruniversitetet er i august, men fristen for å søke reisestøtte er 10. juni. Er du usikker, så kan bli med på informasjonsmøtet 2. juni.
Meld deg på og søk reisestøtte her
Følg Attac Norge på Facebook
Følg Attac Norge på Twitter
Følg Attac Norge på Instagram
Gå til nettsiden vår
Vår adresse er:
Attac Norge
Kolstadgata 1
0652 Oslo, Norge 

Vil du endre hvordan du mottar dette nyhetsbrevet?
Du kan endre dine innstillinger eller melde deg av.